Virtuelni zimski Dečji naučni kamp – MISIJA SVEMIR

DNK, ili Dečji naučni kamp je program za decu koji CPN organizuje od leta 2013, uglavnom tokom školskih raspusta.

DNK je tokom godina menjao formu, ali osnovna ideja uvek ostaje ista – to je višednevni naučno-istraživački i edukativni program za školarce koji im pruža priliku da u inspirativnom okruženju, u društvu vršnjaka sličnih interesovanja, kroz saradnju sa odraslima razvijaju svoje naučne projekte.

Tema ovogodišnjeg DNK je MISIJA SVEMIR, još jedna avantura zimskog dečjeg naučnog kampa. Poznati i nepoznati svemir istražiće se iz što više različitih uglova. Biće sedam tema koje će  deca raditi sa naučnim demonstratorima, ali i gostujućim naučnicima iz čitavog sveta. Proučavaće se poznati i nepoznati svemir, kako se istražuje svemir, alati i metode posmatranja nebeskih tela, klima, meteorologija i svemir, svemirske misije, vozila i mašine koje se koriste u njima, astrobiologija i naseljavanje sunčevog sistema.

Učešće na kampu je besplatno i namenjeno isključivo deci osnovnoškolskog uzrasta. Uspešno popunjavanje prijave znači da je vaše dete primljeno na kamp. Rad će biti usklađen sa uzrastom i interesovanjima dece, ali pošto je grupa veoma različita, a većinu aktivnosti deca sprovode samostalno, najmlađoj deci je potrebno obezbediti podršku odraslih kako bi se osigurala najoptimalnija atmosfera za realizaciju ovakve vrste programa.

Prijave za virtuelni zimski DNK počinju 22. januara, i traju do 29. januara. Program je besplatan ali su prijave obavezne i vrše se isključivo onlajn putem sledećeg linka:     http://eforma.cpn.rs/

Za sva dodatna pitanja obratite se kolegi Borisu Klobučaru na mejl adresu: bklobucar@cpn.rs

Misija svemir

Pretraga