‘Podrška, ne perfekcija’ – program za roditelje

Fondacija Novak Đoković organizuje sedmi ciklus radionica za roditelje pod nazivom „Podrška, ne perfekcija“ kroz koji je do sada prošlo oko 1500 roditelja i staratelja dece.

U okviru 10 radionica na kojima se obrađuju teme vezane za odgajanje dece uzrasta do 6 godina, učesnici imaju priliku da razmene iskustva, obogate svoja znanja o roditeljstvu i razviju međusobnu mrežu podrške. Program vode obučeni facilitatori, koji usmeravaju učesnike različitim strategijama na koje mogu da se oslone u teškim trenucima kada se suočavaju sa stresom i kada deca ispoljavaju ponašanje koje nije prihvatljivo za roditelja, kao i aktivnostima koje im pomažu da dodatno razumeju razvoj deteta.

Svi roditelji i staratelji dece uzrasta do 6 godina koji su iz sledećih 11 gradova (Jagodina, Niš, Pančevo, Kovačica, Vladimirci, Pećinci, Smederevo, Šabac, Kragujevac i Petrovac na Mlavi i Beograd), mogu se putem ovog linka prijaviti za besplatne online radionice.

Broj mesta je ograničen, zato požurite sa prijavama.

Zbog epidemije korona virusa ovaj ciklus programa biće održan u online verziji. Facilitatori će svake nedelje putem aplikacija Viber i Zoom, zajedno sa učesnicima programa obrađivati različite teme iz oblasti roditeljstva. Neke od tema su kako graditi konstruktivne interakcije sa decom, stimulišuće aktivnosti koje pružaju izazove za razvoj deteta, strategije samoregulacije, kako reagovati na napade ljutnje, uspostavljanje efikasnog sistema nagradivanja i koji su načini postavljanja ciljeva za dete.

Pretraga