„NEGUJMO SRPSKI JEZIK“, pesma u susret manifestaciji Svesrpski dečji sabor

Svesrpski dečji sabor je manifestacija koja se odžava svakog maja u Beogradu, a u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd i pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa dijasporom.

U nadi da će se i ovogodišnja manifestacija održati u normalnim okolnostima, kao najava festivala nastala je pesma „Negujmo srpski jezik“. Tekst pesme je napisao Branko Stevanović, a muziku Leontina Vukomanović. Projekat je okupio decu iz regiona i dijaspore, zajedno sa horskim drugarima iz Srbije. Zajedničkim muziciranjem i pevanjem su istakli značaj povezanosti regiona i dijaspore sa maticom Srbijom.

Negujmo srpski jezik

Pesmu možete čuti na Jutjub kanalu Mala Moćna Muzika.

Ideja same manifestacije je da poveže decu iz zemlje i dijaspore. Do sada su u okviru manifestacije deca iz celog sveta bila ugošćena u porodicama iz Beograda i tako učestvovala u raznim događanjima koja se organizuju u periodu od nekoliko dana trajanja manifestacije, ali i u druženjima koja se grade za ceo život.

Ukoliko epidemiološka situacija ne bude dozvolila normalno organizovanje manifestacije, susreti će se svakako organizovati, samo kroz onlajn radionice, onlajn druženja, kao i praćenjem prilagođenih umetničko-obrazovnih programa, sve u cilju razvijanja kod dece osecaja pripadnosti Srbiji kao matici i upoznavanju kulturnog nasleđa.

 

Pretraga