Nacionalni dečji festival video klipova-Kidikem 2021

Dečji kulturni centar Beograd po peti put organizuje konkurs za Nacionalni festival dečjeg video klipa KIDIKEM. Na konkursu mogu učestvovati deca i mladi uzrasta od 9 do 16 godina sa svojim autorskim filmovima kratke forme (video klipovima), u trajanju do tri minuta. Tema festivala 2021. godine glasi: „IZA MASKE”.

Ove godine smo u potrazi za odgovorom na večitu dilemu: biti svoj ili biti pojedinac otuđen od sopstvene prirode!

Festival KIDIKEM biće održan 6. marta 2021. godine, u Dečjem kulturnom centru Beograd, Takovska 8, a rok za prijavu na konkurs je 15. februar 2021. godine.
Cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Stvarajući kratke forme video zapisa, deci se pruža prilika da izraze svoje mišljenje na zadatu temu. Filmove će ocenjivati stručni žiri, ali će u obzir biti uzet i broj pregleda filma na Youtube kanalu DKCB.

LINK ZA PRIJAVU

Autore najbolje plasiranih video klipova očekuju vredne nagrade. Zvanične nagrade, koje dodeljuje glavni žiri festivala su Gran-pri festivala – ZLATNI KADAR i Najgledaniji video klip na Youtube kanalu DKCB kao i pet Specijalnih priznanja –diploma.

Na sajtu Dečjeg kulturnog centra možete naći sve što je potrebno za prijavu, propozicije, korisne linkove, i uputstva kako slati materijal.

A ovako je izgledao Kidikem prošle godine:

Pretraga