Program radionica za decu u organizacij Narodnog muzeja u Beogradu, tokom marta:

Radionica za decu „Piši – briši“
5. marta u 13:00 – 14:30

Radionica Piši – briši za decu uzrasta 10-14 godina. Deca koja  vole knjigu uživaće u kreativnom pisanju. Podstaknuti idejama savremenog pisca Neša Popovića, ovog puta će biti inspirisani Dositejevim dolaskom u Beograd, kada je svojim prosvetiteljskim radom doprineo uspostavljanju višeg obrazovanja u školstvu. Pokušaće da istorijske ličnosti tog vremena stave u savremeni kontekst u vidu priče sa zapletom, dramom, humorom, uzbuđenjem, ili poetski ako bude više odgovaralo.

Prijavljivanje je obavezno na adresu: radionice@narodnimuzej.rs.

Porodični dan „Svaka od nas je Superheroina“
12. marta u 12:00 – 20:00

Povodom Međunarodnog dana žena Narodni muzej u Beogradu, organizuje još jedan Porodični dan ovaj put pod nazivom Svaka od nas je Superheroina. Događaj će trajati od 12 do 20 časova. U ponudi zainteresovanim posetiocima biće dve radionice jedna koja će se odvijati tokom celog dana i predviđeno je da deca sa svojom pratnjom samostalno uzmu učešće u pravljenju superheroina od papira koje su inspirisane portretima žena sa stalne postavke. Druga radionica počeće u 13 časova, Moja mama i ja, i namenjena je deci od 7 do 10 godina i mami ili nekoj drugoj dragoj ženskoj osobi. Radionici će moći da prisustvuje i mama ili druga draga ženska osoba, koja će, zajedno sa detetom, učestvovati u pravljenju lepeze i muzičke čestitke. Prijava deteta i mame ili druge drage ženske osobe na mejl adresu: radionice@narodnimuzej.rs. U 12 časova za sve zainteresovanje biće organizovano autorsko vođenje posvećeno slici Krunisanje cara Dušana. Zatim u 18 časova biće upriličeno autorsko vođenje tokom kojeg ćete moći da saznate nešto više o ulozi žene u umetnosti.

Radionica za decu „Da li me čujete?“
19. marta u 13:00 – 14:30

Šta te muči? Šta ti se u školi dopada, a šta ne? Muzej je mesto gde tvoje mišljenje može da se čuje. Dođi da istražiš šta je to Zenit i kako da se kroz crtež i kolaž slobodno izraziš.

Prijavljivanje je obavezno na mejl adresu: radionice@narodnimuzej.rs .

Pretraga