U okviru manifestacije VASKRS KOD HRAMA koja se održava u od 16. aprila do 01. maja 2022. na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, započelo je obeležavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Po prvi put na našim prostorima predstavljena je postavka scenografije koja je za ovu priliku posebno izrađena u saradnji sa filmskim scenografima i vajarima, namenjena samo za obeležavanje Vaskrsa. Scenografski elementi sa trodimenzionalnim prikazom ikona rođenja Gospoda Isusa Hrista, Krštenja, Preobraženja, Ulazak u Jerusalim, Tajna večera, Stradanje i Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista, čine Put od Božića do Vaskrsa koji je povezan tunelom, težine jednu tonu, dužine 4m i visine 2m, a koji povezuje scenografske elemente sa ikonom Vaskrsenja Isusovog.

Posebnu atrakciju predstavlja 15 izložbenih jaja visine 2m, uz prelepu korpu sa manjim izložbenim jajima koja se po prvi put mogu videti u Beogradu.

Sva deca i posetioci su dobrodošli da uzmu učešće u radionicama i u oslikavanju velikih vaskršnjih jaja.

Manifestaciju organizuje Mreža za razvoj sportskih edukativnih i zabavnih manifestacija – Sezam uz pomoć brojnih partnera.

Pretraga