IZLET: Prirodnjački centar Srbije – Svilajnac

Svilajnac je odlično mesto za porodični izlet, jer se tamo nalazi Prirodnjački centr, koji je svoja vrata otvorio 2015 godine.

Svilajnac se nalazi na obalama Velike Morave i Resave, na oko 112 kilometara od Beograda a Prirodnjački centar je smešten u blizini centra grada, jasno i vidljivo obeležen putokazima. U okviru kompleksa postoji parking.

Prirodnjački centar Srbije Svilajnac predstavlja spoj nauke, obrazovanja i zabave na jednom mestu, na vrlo specifičan način. Centar se sastoji od velikog izložbenog (muzejskog) prostora i zabavnog dino-parka na otvorenom. Muzejski deo Prirodnjačkog centra Srbije čini 7 tematskih izložbi, koje se nalaze u samom objektu, dok se jedna izložba nalazi u parku, u unutrašnjosti modela vulkana. Izložbe koje čine stalnu postavku su: Geološki vremeplov, Svet minerala i stena, Svet dinosaurusa, Nebesko kamenje, Biodiverzitet Srbije, Mamut „Kika“, Geodiverzitet Srbije, Vulkan.

Izložba vulkan nalazi se u modelu pravog vulkana visine 10 metara. Ovde možete saznati nešto o geološkoj prošlosti našeg planeta kao i Srbije.

Najveći deo parka predstavlja postavka dinosaurusa u njihovim prirodnim veličinama. Kod svakog dinosaurusa saznaćete nešto o njihovim osobinama.

U ponudi imaju i restoran, suvenirnicu i igraonicu za decu. Za obilazak Prirodnjačkog centra potrebno vam je oko 3 sata.

Cena ulaznice:
Odrasli 500 dinara
Deca (3 – 12) godina 350 dinara
Deca mladja od 3 godine besplatno

Radno vreme:
10.00 – 20.00 (jul i avgust)
10.00 – 17.00 (novembar, decembar, januar, februar)
10.00 – 18.00 (mart, april, maj, jun, septembar, oktobar)

Zatvoren je u toku novogodišnjih i božićnih praznika 29.decembra do 15. Januara.
Parking je obezbedjen i naplaćuje se 50 dinara

Više informacija možete saznati na njihovoj zvaničnoj web stranici www.prirodnjackicentar.rs

U blizini možete obići i kuću Stevana Sinđelića, Miljkov manastir i manastir Zlatenac.

Pretraga