Program radionica za decu u organizacij Narodnog muzeja u Beogradu, tokom februara:

Radionica za decu „Moj najsvečaniji dan“
12. februara u 13:00 – 14:30

Deca će imati priliku da vide kako su izgledali naši vladari u prošlosti, na koje načine su oni organizovali svečanosti povodom državnih praznika, kakva muzika je pratila te svečanosti, a zatim, kako su svečanosti prikazane u naše vreme u crtanim filmovima.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj učesnika je ograničen na 15. Takođe, prisustvo radionici nije moguće bez zaštitne maske, a nošenje maske je obavezno sve vreme trajanja radionice.

Prijavljivanje učesnika uzrasta od 7 do 10 godina je obavezno na mejl adresu: radionice@narodnimuzej.rs 

 

Radionica za decu „Šta? Gde? Kako? Kada?“
19. februara u 13:00 – 14:30

Asocijacijom na pojedine predmete iz postavke se otkriva o kojim eksponatima je reč. Svako od učesnika radionice zapisuje podatke o predmetu, portretu ili skulpturi. Podaci koje zapisuju se odnose na prikaz, kada je i kako nastao, materijal izrade, boju ili svrhu upotrebe. Sa tim podacima nastoje da otkriju eksponate u postavci i fotografišu. Fotografije sa tablet uređaja prenose crtanjem na papir sa odgovarajućim nazivom.

Prijavljivanje učesnika od 7 do 10 godina je obavezno na adresu: radionice@narodnimuzej.rs 

 

Radionica za decu „Moj ukrasni ram“
26. februara u 13:00 – 14:30

Otkrivajući delove prošlosti o ukrasnim ramovima učesnici radionice će saznati zašto se koriste ukrasni ramovi i kako se prave. U praktičnom delu praviće ornamente – ukrase, od das mase, i tako ulepšavati svoje ukrasne ramove koje će praviti. Po završetku radionice deca će dobiti na poklon priveske ornamentike kako bi sa sobom poneli mali deo atmosfere iz prošlosti, starih majstora koji su ručno izrađivali ukrasne ramove sa puno truda, ljubavi i pažnje.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj učesnika je ograničen na 15. Takođe, prisustvo radionici nije moguće bez zaštitne maske, a nošenje maske je obavezno sve vreme trajanja radionice.

Prijavljivanje učesnika uzrasta od 10 do 14 godina je obavezno na mejl adresu: radionice@narodnimuzej.rs 

 

 

Pretraga