Ekološki pokloni za 8. mart

Dragi roditelji, da li se ponekad zapitate da li i koliko, proizvodi koje svakodnevno koristimo u svom domaćinstvu, utiču na kvalitet naše životne sredine?

Papirni ubrusi koji se na dnevnom nivou koriste u velikoj količini odličan su primer, jer za njihovu izradu potrebno je poseći mnogo drveća, istog onog drveća koje nam je neophodno kako bi prečistili vazduh koji udišemo. Nezgodno, slažete se?

Zamislite sada da postoji ekološka alternativa papirnim ubrusima, naprvljenih od obnovljivih materijala kao što je to na primer organski bambus. Imamo lepe vesti za nas. Upravo takav ubrus došao je na naše tržište iz Velike Britanije! U pitanju je jedinstveni i prvi perivi ekološki ubrus ECOEGG, izrađen od prirodnog vlakna organskog bambusa i 100% bez plastike. Za razliku od uobičajenih jednokratnih kuhinjskih ubrusa, koje jedonom upotrebite, a zatim bacite, ECOEGG ne bacate već svaki list ubrusa perete u mašini i do 85 puta, što jednom pakovanju ubrusa daje do par hiljada korišćenja.

ECOEGG ubrusi, sa svojim finim, mekanim vlaknima bambusa odlični su za sušenje ruku, čjšćenje apsolutno svih površina a i mnogi roditelji ih koriste za brisanje nežne kože svoje dece ili od njih prave perive vlažne maramice. Kada ste skroz završili sa korišćenjem ubrusa, s obzirom da su biorazgradivi nema potrebe da ih odlažete u kantu već vratite majci prirodi tako što ćete ih kompostirati.

Ukoliko i vama ovaj proizvod sjajno zvuči, i možda želite baš njim nekog da obradujete za 8. mart, svratite do najbliže Aksa radnje ili pogledajte njihov sajt, u toku je akcija povodom ovog praznika. Pored eko-ubrusa i sve ostale ECOEGG proizvode naćićete na sniženju od 15%: eko-deterdžent za veš, eko-dopune za deterdžent i eko-detoks tablete. Srećan 8.mart!

www.instagram.com/ecoegg_srbija/

www.aksa.rs

Pretraga