Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

Zov daljine – seobe u carstvu životinja

03.07.2020 @ 14:00 - 21:00

U Galeriji Prirodnjačkog muzeja na Malom Kalemegdanu 03. jula 2020. biće otvorena izložba „Zov daljine – seobe u carstvu životinja“, autorke dr Daliborka Stanković, koja ovom postavkom objašnjava fenomen seoba životinja na Zemlji.

Posetioci će imati priliku da saznaju kakvu ulogu imaju seobe u životnom ciklusu, ne samo ptica, kao najpoznatijih i najpokretljivijih organizama, već i drugih životinja kao što su: insekti, slepi miševi, gmizavci, ribe i neki kopneni sisari za koje je malo poznato da imaju selidbene aktivnosti. Da li je seoba poduhvat vredan divljenja i koje sve opasnosti vrebaju na tom putu? Gde zimuju naše rode, a kuda sve lete slepi miševi? Šta su to termali i koje ptice ih koriste?

Na izložbi će biti prikazano ukupno 87 vrsta životinja, odnosno 119 taksidermijskih preparata insekata, gmizavaca, riba, ptica i sisara iz bogatih zbirki Prirodnjačkog muzeja. Izložba je obogaćena autorskim fotografijama, posterima, slikama i geografskim kartama, kao i informativnim panoima.

Na izložbi će biti rasvetljena mnoga pitanja, a pre svega na koji način se organizmi orijentišu i pronalaze svoj put tokom seobe. Tokom trajanja izložbe publici će biti dostupan i katalog autorke dr Daliborke Stanković, kao i impozantna naučna monografija „Atlas migratornih ptica i slepih miševa Srbije“. Izložba će biti otvorena do decembra.

Details

Date:
03.07.2020
Time:
14:00 - 21:00

Venue

Beograd, 11000 Srbija + Google Map

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Želite da se događaj/radionica/predstava koju organizujete nađe u kalendaru BeogradaZaDecu?

    Popunite informacije o događaju