Projekat besplatnih škola sporta je jedan sportski vremeplov koji vraća fudbalu, košarci, odbojci, rukometu prave vrednosti, a prvi udarac sa centra simbolično će 4. aprila biti izveden na terenu FK Mladi Mabat.

Trening plus školica je bila inspiracija za celu akciju, jer je osnivač Milorad Bajić podno Zvezdarske šume otvorio kapiju zelenog terena svim klincima, sa životnim uverenjem da sport treba da bude dostupan svoj deci.

„Mi smo jedina besplatna škola fudbala u Beogradu i primer da je to moguće. Osnovna zamisao nije da budemo u plusu, već da deci vratimo pravo na besplatno bavljenje sportom. U moje vreme se članarine nisu plaćale. Jedini uslov je bio talenat na osnovu koga si se borio za mesto u ekipi. Najveći asovi sa ovih prostora uglavnom su dolazili iz radničkih porodica. Karijere su počinjali da grade u lokalnim klubovima u kojima nije bilo članarine. Danas se njihovi uspesi prepričavaju. Ako je moglo tada, ne vidim zašto ne bi moglo i sada“, kaže Bajić, diplomirani trener fudbala, onog najlepšeg, koji se igra iz čiste ljubavi.

Besplatne škole sporta su projekat u okviru kojeg će Mozzart šest meseci finansirati treninge fudbala i odbojke u Beogradu, košarke u Nišu i rukometa u Aranđelovcu. U tom periodu će oko 300 mališana moći da trenira bez ikakve naknade, a akciju su podržala najveća imena našeg sporta, koja će uzeti učešće na javnim časovima.

Posle probnog časa u fudbalu na Zvezdari, održava se i javni čas odbojke sa Vesnom Čitaković (10. april, Novi Beograd), košarke sa Stefanom Jovićem (17. april u Nišu) i rukometa sa Ratkom Nikolićem (25. april u Aranđelovcu).

Na njima će biti odabrano po 70 polaznika svake školice. Najbolji iz školica će pohađati prestižne kampove Dejana Stankovića (Deki 5), Miloša Teodosića (Teo 4), Aleksandra Atanasijevića i Nikole Rosića (Play Volley), kao i kamp Ratka Nikolića.

Prijave su uveliko u toku (besplatneskolesporta@mozzartsport.com) i za fudbal traju do 2. aprila, a 70 dečaka uzrasta od 7 do 10 godina će dobiti priliku da trenira bez ikakve nadoknade. Javni čas za odabir biće održan 4. aprila na terenu FK Mladi Mabat, gde će doći i neki od fudbalskih uzora klinaca…

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Prijave se šalju na adresu besplatneskolesporta@mozzartsport.com

Za fudbal dečaci od 7 do 10 godina

za odbojku devojčice od 8 do 11 godina

za košarku devojčice i dečaci od 7 do 10 godina,

za rukomet devojčice i dečaci od 8 do 13 godina.

Pretraga