ZIMSKI DEČIJI BAL

Malo pozorište „Duško Radović“ u saradnji sa Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ organizuje „ZIMSKI DEČIJI BAL“, koji će se održati u svečanoj sali Doma Vojske Srbije 18. januara od 12 do 15 sati.

Kako je želja organizatora da decu uči pravilima lepog građanskog ponašanja, u saradnji sa Fondom NJ.K.V. Princeze Katarine, „ZIMSKI DEČIJI BAL“ biće prilika i za prikupljanje donacija za najugroženiju decu Srbije. Zbog toga ovom prilikom pozivamo građane i pravna lica da se uključe u prikupljanje sredstava, u novcu i robi, dok bi u toku samog bala posetioci (deca) imali priliku da doniraju novčani prilog, a kao nagradu za svoje dobro delo će dobijati siboličan poklon.

„ZIMSKI DEČIJI BAL“ zahteva i prikladnu toaletu! Što podrazumava da devojčice imaju suknje dužine ispod kolena, a dečaci košulje i leptir mašne!

Kulturni događaj u formi balske svečanosti namenjen je deci uzrasta od 5 do 11 godina. Bal će biti sačinjen od muzičkog, plesnog i dramskog programa, a poseban akcenat biće na interakciji izvođača sa decom, te njihovom kulturnom edukacijom i aktivnim uključivanjem u balsku svečanost. Deca će na taj način imati priliku da nauče plesove poput menueta, valcera, polke, lendlera, kan-kana, ali i građanskog kola nastalog na srpskom dvoru. U drugom delu programa Bal će preći u slobodniju formu, gde će deca zajedno sa roditeljima moći da uživaju uz neke od domaćih muzičkih klasika iz druge polovine dvadesetog veka.

Muzički, dramski i plesni program balske svečanosti izvodiće Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, Kompanija Balet Mladih, operska pevačica Marija Jelić, i glumci Malog pozorišta „Duško Radović“ Arsenije Tubić, Ivana Adžić, Aleksandra Anđelković i Nikola Kerkez, koji će ujedno i voditi celokupan program svečanosti. Muzički program sastojaće se od kompozitora i dela klasične muzike kao što su Dmitri Šostakovič – „Valcer Br. 2“, Johan Štraus II – „Trič-Trač-Polka“, Žak Ofenbah – „Kan-kan“; ali i muzike izvođača kao što su Vlastimir Đuza Stojiljković – „Devojko mala“, Gabi Novak – „Jedna mala dama šeta uvek sama“, Olivera Marković i Dušan Jakšić – „Čamac na Tisi“, Idoli – „Čokolada“.
________________________________________
Program „Zimskog dečijeg bala“:

12:00 Otvaranje bala
Valcer – „Balet mladih”
Poloneza
Polka
Opersko iznenađenje
Srpsko građansko kolo
Kan-kan
13:00 Pauza za osveženje
13:30 Balska humanitarna lutrija
13:50 Drugi deo bala:
Koncert u izvođenju ansambla Malog pozorišta „Duško Radović”
14:00 Evergrin igranka
15:00 Završetak bala

Cena ulaznice po osobi iznosi 500 dinara i može se kupiti na bilaternici Malog pozorišta „Duško Radović”.

29,843 total views, 3 views today