Veče crtaća – Uhvati me ako možeš!

Veče crtaća Uhvati me ako možeš, posvećeno crtanim likovima Tomu i DŽeriju, održaće se u petak, 15. septembra u Poletu, u ulici Cetinjska 15, od 19.15h.
Tom i DŽeri su animirani likovi iz istoimenih kratkih crtanih filmova. Tom je plavi mačak, a DŽeri smeđ miš, a ono što im je zajedničko jeste da obojica hodaju na dve noge. Pošto junaci uglavnom ne govore, muzika igra veliku ulogu. Od melodije do zvučnih efekata, muzika je ta koja stvara atmosferu i menja raspoloženje. Ovaj crtani često je bio izložen kritikama zbog količine nasilja u nekim epizodama, međutim, iako je radnja „nasilna“, nikada nije prikazana krv, niti bilo kakva „gadna“ povreda.

Ulaz je besplatan, a plaća se samo osveženje.

Centar za razvoj ideja je nevladina organizacija čiji je fokus podsticanje razvoja kreativnih ideja kod mladih, dok su glavni ciljevi unapređivanje njihovog položaja u društvu, ukazivanje na aktuelne probleme i realizaciju različitih programa za njihovu edukaciju, uglavnom u oblastima preduzetništva, kulture i ekologije.
Udruženje građana „Lutajuće Atraktivno Društvo Artista“ (LADA) ima za cilj da podstakne razvoj kulturno-umetničkih manifestacija u Srbiji. Ideja je da se mladi u lokalnim zajednicama društveno anagažuju u svojim sredinama kroz kreativni rad, kao i sticanje uvida u aktuelne umetničke tendencije, kako bi ih podstakli na slične buduće realizacije u svojim mestima.

8,642 total views, 2 views today