V Nacionalni festival dečjeg video klipa KIDIKEM

Tema: BUDI SVOJ

Krajnji rok za prijavu na festival je 15. februar 2020.

 

Dečji kulturni centar Beograd po peti put organizuje konkurs za Nacionalni festival dečjeg video klipa KIDIKEM. Na konkursu mogu učestvovati deca i mladi uzrasta od 9 do 16 godina sa svojim autorskim filmovima kratke forme (video klipovima), u trajanju do tri minuta. Tema festivala 2020. godine glasi: „BUDI SVOJ”.

Ove godine u potrazi za odgovorom na večitu dilemu: biti svoj ili biti pojedinac otuđen od sopstvene prirode!

U skladu sa duhovitom opaskom velikog pisca Oskara Vajlda „Budi svoj, ostali su već zauzeti” traži se odgovor na pitanje da li uopšte imamo izbora. Da li uopšte možemo biti neko drugi, ili, pak, niko od nas nije ono što u svojoj suštini jeste? Zašto je to tako i ko je tome kriv – potrošačka kultura, tradicija, indoktrinacija ili nešto sasvim drugo?

Nekada su decu učili da budu svoja, da se drže svojih principa i da ne odstupaju od moralnih načela koja su im duboko usađena još u mladosti od strane roditelja, nastavnika i sl. Da li je to i danas tako? Ako nije, zašto je to tako ili ako jeste, da li bi trebalo da je tako? Kamere u ruke, pa da vidimo odgovore!

Festival KIDIKEM biće održan 8. marta 2020. godine, u Dečjem kulturnom centru Beograd, Takovska 8, a rok za prijavu na konkurs je 15. februar 2020. godine

Cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Stvarajući kratke forme video zapisa, deci se pruža prilika da izraze svoje mišljenje na zadatu temu. Filmove će ocenjivati stručni žiri, ali će u obzir biti uzet i broj pregleda filma na Youtube kanalu DKCB.

Autore najbolje plasiranih video klipova očekuju vredne nagrade. Zvanične nagrade, koje dodeljuje glavni žiri festivala su Gran-pri festivala – ZLATNI KADAR i Najgledaniji video klip na Youtube kanalu DKCB kao i pet Specijalnih priznanja –diploma.

Korisni linkovi:

Propozicije festivala
Prijava za festival (online prijava)
Sajt DKC Beograd www.dkcb.rs
Email za sve informacije kidikem@dkcb.rs

4,227 total views, 1 views today