Upoznajte BeoBalet

Prijave i dodatne informacije na tel. 064 1956921 i 064 1379707 ili mail office@beobalet.com

Šta nas novo očekuje u BeoBaletu ove jeseni?

BeoBalet je spremio novu sezonu koja će ovog puta biti posvećena bajci Aladin, ali i drugim pričama iz 1001 noći.
To je ovogodišnja tema BeoBalet predstave, tako da je naša sezona posvećena upoznavanju dece sa najlepšom zbirkom magičnih priča sa svih strana sveta. Cilj nam je da se decom proučavamo različite kulture, njihovu muziku, ples, književnst, istorijske dogadjaje i likove…

Zbog toga smo pripremili dosta dodatnih aktivnosti na BeoBaletu ove jeseni. To su različiti igrani i animirani filmovi, interaktivno čitanje bajki, koncerti kamernih sastava, ali i raznih nesvakidašnjih instrumenata, tematski maskenbali i t.d., a sve u cilju da deci što bolje prikažemo taj magičan svet iz 1001 noći.

To je ujedno naš novi challenge – da maštanje, čitanje i igranje, te skoro zaboravljene aktivnosti, priče i junake vratimo na velika vrata u život današnje dece. Kroz te priče deca imaju priliku da nauče mnoge važne životne lekcije, jer smisao i pouke koje one nose su bezvremene.

To je novi kulturni background za ovu sezonu BeoBaleta.

Recite nam nešto više o vašim programima. Ovog vikenda ste nam poklonili divan koncert za početak školske godine.

BeoBalet je naše igralište na kome deca imaju priliku da nauče mnge žne lekcije.az

Znamo da vaši polaznici nastupaju na scenama DKC Beograd, Legat Petra Lubarde… Kakvi su utisci?

BeoBalet postoji nešto malo više od 10 godina. Za to vreme uspeli smo da organizujemo preko 30 zaista posebnih i velikih koncerata. Svaki put se trudimo da našu produkciju podignemo na viši nivo. Postali smo poznati po tome da pravimo prave bajke, koje su uzbudljive za gledanje i deci i odraslima!
U njima učestvuje preko 200 balerina, koje igraju balet, pevaju i glume. Na sceni uvek imamo posebne goste. To su razni profesionalni muzičari i glumci, koji se uvek rado odazovu našem pozivu. Tehnička produkcija naših koncerata je posebna priča… To je divan tim uigranih tehničara bez kojih ne bismo uspeli da napravimo magiju i čaroliju.
Pomeramo granice i postavljamo standarde. Naš moto je: Za našu decu samo najbolje – zato se trudimo da pokažemo primerom kako treba, šta znači biti ozbijan i profesionalan, kako pronaći rešenja i dati sve od sebe… da znaju kako treba i kasnije ne pristaju na ništa manje.

Do sada smo nastupali na raznim scenama, malim i velikim – poznatim i nepoznatim, ali gde god da smo bili poštovali smo standarde koje smo sebi postavili.

Najveći utisak na decu ostavili su velika scena Narodnog pozorišta u Beogradu, velika scena Sava Centra, Zadužbina Ilije M Kolarca, Dom omladine Beograda, Dečji kulturni centar Beograda, Kombank dvorana, Kuća kralja Petra, Legat Petra Lubarde… osećale su se kao umetnice, princeze, profesionalci – što je veoma važno jer – “Detinjstvo je roditelj čovekove ličnosti”. Upravo taj osećaj uspeha i velikog zadovoljstva će im značiti kasnije u životu.

Par reči o vama, ko ste vi, šta ste po struci, da li ste možda i sami roditelji?

Mislim da je odličan momenat da sa čitaocima podelim anegdotu sa našeg poslednjeg koncerta “Disney Night II”. To je trenutak kada uvidite kako vas deca zapravo vide i šta vi za njih predstavljate.
Ja sam vila! To je titula i zanimanje koje su mi dala deca.  Tako me zovu, dozivaju i doživljavaju.
Na ovom koncertu mislim da su me sva deca tako zvala, a prišla mi je i jedna preslatka devojčica koja me je potpuno ozbiljno pitala da joj ispunim želju!!! Da ste videli te oči… kada sam je posula čaobnim prahom, usledilo je još jedno ozbiljno pitanje – za koliko dana će se želja ispuniti? 
Eto, ja sam vila koja ispunjava dečije želje, ali koja ih pored toga uči raznim veštinama i znanjima, takodje omogućava im razviju svoje pune potencijale i pomere granice svoje ličnosti i karaktera.
Trenutno mi prija ova definicija mene, a pored toga ja sam diplomirani istoričar umetnosti, PR, direktor…akrobata na vrhovima prstiju.

Šta vam je bila inspiracija za ovogodišnje programe?

Moja večita inspiracija su deca! One me motivišu da stalno smišljam nove programe i projekte u kojima će one steći nova iskustva i znanja. Kada je njihova reakcija “wau” + osmeh + širom otvorene oči koje sijaju – onda znam da sam na pravom putu.
Mogu da se pohvalim da imamo učenike koji su sa nama 8 godina u kontinuitetu. To je za mene najveća pohvala i dokaz vrednosti. Upravo očekivanja te dece ne smem da izneverim, zato u našem programu nema ponavljanja tema, predstava, koreografija, radionica… Svake godine idemo sve dalje i više.

Generalno, moje sveukupno umetničko obrazovanje i višegodišnji rad u kulturnoj industriji veoma utiče na kreiranje programa i aktivnosti na BeoBaletu. Trudim se da deci pružim kvalitetan program, ali i mogućnost da upoznaju različite vrste umetnosti i kulture.
Saradjujemo sa velikim brojem Ambasada i Kulturnih institucija i centara, tako da ponekad imamo ekskluzivno pravo da decu vodimo na neke posebne programe.
Takodje, okuipili smo i veoma talentovane, uspešne i profesionalne ljude. Postali smo čaroban tim, gde svako doprinosi, inspiriše i kreira u svojoj oblasti. Hvala njima što su tu! <3

Lokacije, termini
BeoBalet se nalazi na Novom Beogradu u naselju West 65, ulica Omladinskih brigada 86g.
Škola radi svakog radnog dana od 16.00 do 22.00 časa, a vikendom od 09.00 do 20.00 časova. Svakog dana roditelji mogu da zakažu besplatne konsultacije i testiranje za decu.
Termini su formirani danima: ponedeljak-četvrtak; utorak-petak; sreda-subota, a satnica zavisi od uzrasta grupe.

Uzrast, broj dece u grupi

BeoBalet radi sa decom od 3 do 15 godina. Grupe su podeljene prema uzrastu i nivou znanja. Ne pridržavamo se uvek navedene podele, već pratimo dete i u skladu sa njegovim potrebama biramo i menjamo grupe. Maksimalan broj dece u grupi je 15.

• Baby – 3 i 4 godine
• Predškolski Mini – 5 i 6 godina
• Osnovni – 7 i 8 godina
• Napredni I – 9 i 10 godina
• Napredni II i III – od 11 do 15 godina

Zbog velikog interesovanja ove sezone ponovo pokrećemo baletski program “Mama & Ja”. To je program za mame i decu od 18 meseci do 3 godine.

 

11,656 total views, 13 views today