Upis polaznika na radionice – Od crtanja do programiranja

Program Od crtanja do programiranja je program razvoja algoritamskog mišljenja za decu koji je podržala Mensa Srbije.

Informacije i prijave:
mejl: tanja.olear.gojic@mensa.rs
Telefon: 069-1974-12-8 Tanja Olear Gojić

Cilj programa organizovanog kroz radionice, je da decu upozna sa osnovama programiranja na zanimljiv i neobičan način kroz igru, sa minimalnom upotrebom tehnologije.

Program obuhvata:
– Osnove algoritamskog mišljenja za decu
– Ovladavanje algoritmima za kretanje i pisanje prvog koda bez tehnologije;
– Pixel Art;
– Šifrovanje i dešifrovanje
– Učenje kroz igru kartama Cody Roby;
– Rešavanjem logičkih problema programiranjem edukativnih robota DOC, Lego Boost, Lego We Do2.0, m-bot, micro:bit i drugi (zavisno od nivoa programa)
– Upoznavanje sa edukativnim igrama kojima se uči programiranje
– Rešavanje konstruktorskih zadataka (STEM)
– Edukativni deo o zamkama nepravilne upotrebe novih tehnologija, ali i prednostima pravilne upotrebe.
– Moguće učešće u svetskim i evropskim projektima
– Promociju Mensinih vrednisti deci

Program učenjem kroz igru, učenjem metodom pokušaj-pogreška kod dece razvija:, logičko i algoritamsko mišljenje, koncentraciju i dobru pažnju, brzo razmišljanje, takmičarski duh, snalažljivost, samostalnost, dobru saradnju, kreativnost.

Radionice su aktuelne, zanimljive i svakako skreću pažnju, jer su drugačije od klasičnih škola programiranja- minimalan rad na kompjuterima. Program je takođe dobar i zbog toga jer je uvod za učenje programiranja u petom razredu po aktuelnom planu i programu, a na žalost ne radi se u našim školama.
Za zainteresovane učenike i roditelje postoji mogućnost učešća u evropskim projektima koji su u domenu programiranja i STEM disciplina.

Radionice će se odvijati na dve lokacije:

– CENTAR: jednom nedeljno u trajanju od 90 minuta u prostorijama Mense Srbije u Beogradu u Domu omladine, Nedeljom nova grupa 16 do 17:30 i stara grupa 17:30 do 19. Početak 6.10.2019.

– NOVI BEOGRAD: jednom nedeljno u trajanju od 90 minuta u OŠ ,,Dragan Lukić“, Nede Spasojević 6, Bežanijska kosa, Beograd. Stara grupa četvrtkom od 18:30 do 20 časova, nova grupa sredom od 18:30 do 20 časova.

U OŠ,,Dragan Lukić“ promotivni čas u sredu 18.9.2019. u 18 časova.

NOVE grupe čine deca koja upisuju 1. nivo programa od 1. – 4. razreda OŠ.

Mesečna cena je 3200 dinara. Trajanje programa je tokom cele školske godine.

Autori i realizatori radionica :
Tanja Olear Gojić, profesor razredne nastave, pedagoški savetnik, koordinator i osnivač SIGa UčenIQ, suosnivač SIG-a za razvoj učenja i pamćenja pri Mensi Srbije , Scientix ambasador i Microsoft inovativni edukator ekspert, autor programa Od crtanja do programiranja i Učimo brzo i lako, jer znamo kako.
Mirjana Tišma, profesor razredne nastave, član predsedništva Mense Srbije, koordinator SIGa Roditelj i osnivač SIGa UčenIQ u okviru Mense Srbije, suosnivač SIG-a za razvoj učenja i pamćenja pri Mensi Srbije, autor programa Od crtanja do programiranja i Učimo brzo i lako, jer znamo kako.

Informacije i prijave:
mejl: tanja.olear.gojic@mensa.rs
Telefon: 069-1974-12-8 Tanja Olear Gojić

1,101 total views, 4 views today