The Magic Never Stops: ZOJA, harfa

Multikultivator i Muzej grada Beograda predstavljaju koncert malde harfistkinje Zoja Djordjevic. Koncert će biti održan u Konaku kneginje Ljubice u petak 22. marta sa početkom u 20h. Ulaz je slobodan.

Specijalna gošća na koncertu je violinistkinja Beogradske filharmonije Dorotea Obradovic.

Zoja Đorđević, učenica srednje muzičke škole „Stanković“ u klasi profesorke Ivana Pejoska, višesturko je nagrađivana na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu. Prvi solistički koncert, pod nazivom „ZOJA: Koncert za harfu“ održala je u aprilu 2017. godine uz podršku starijih kolega: Miloša Branisavljevića (vibrafon), Rastka Obradovića (saksofon), Anđele Despotović (vokal) kao i drugarice sa klase, harfistkinje Teodore Vujošević.

Akcija ZOJA: Talenat za harfu, u okviru koje je održan pomenuti koncert kako bi se prikupila sredstva za kupovinu harfe za Zoju, uspešno je završena prošle godine. Organizacija Multikultivator prikupila je €18,000.00 a od prikupljnih sredstava za Zoju je kupljena koncertna harfa renomiranog itlijanskog proizvođača Salvi Harps, model Aurora.

U petak, 22. marta harfa će zvanično i javno biti uručena Zoji, a Zoja će, u znak zahvalnosti svima koji su učestvovali u donatorskoj akciji, beogradskoj publici pokloniti koncert koji će odsvirati na svom novom instrumentu. Zojin koncert priključen je koncertnom serijalu Multikultivatora „The Magic Never Stops“ / „Magija ne prestaje“

305 total views, 2 views today