Svetska nedelja novca i dečija pijaca

Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje (CEFIN) se svake godine uključuje kao vodeća organizacija u Srbiji u Svetsku nedelju novca, a u okviru istoimene globalne inicijative.

Nedelja novca je usmerena na podizanje finansijske pismenosti i razvoj preduzetničkih veština kod dece i omladine.

Dečija pijaca i predavanja za odrasle o finansijama
30-og marta u Beogradu i 31og marta u Nišu CEFIN-Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje u saradnji sa partnerima organizuje seriju BESPLATNIH edukativnih predavanja o finansijama za odrasle, kao i dečiju pijacu sa radionicom za decu uzrasta od 6 do 10 godina.

Ukoliko vas zanima kako da stvorite ušteđevinu i kako da očuvate vrednost ušteđenog novca i/ili uvećavate vrednost istog, kako da stvorite fond za svoje ciljeve i za budućnost vašeg deteta, iskoristite jedinstvenu priliku da čujete korisne informacije o:

– Kako uštedeti (CEFIN)
– Investicionim fondovima
– Štednja u banci (gosti iz Erste banke)
– Mešovitom osiguranju života kao vid štednje (gošće iz Grawe društva za osiguranje)

Imaćete priliku da saznate sve što vas je zanimalo o ovim temama i postavite gostima pitanja na koja ste tražili odgovor.

Dok traju predavanja za odrasle biće organizovana interaktvina radionica za decu od 6-10 godina. Pričaće se o paricama, kasicama prasicama, da li pare rastu na drvetu ili imaju tajni život u bankomatu.

Radionica je ujedno i priprema u dečiju pijacu, gde deca mogu da donesu šta god žele da prodaju (stare igračke, odeću, knjige) a mogu da donesu i stvari koje su sami napravili za ovaj događaj (hranu, kolač, piće, čestitku, nakit, ukras).

To može biti par predmeta ili više, nije bitna količina.
U prvom delu dečije pijace roditelji neće biti prisutni (već se kasnije pridružuju) i na ovaj način želimo da podstaknemo decu da sami razmišljaju o toku novca, o komunikaciji i vrednovanju stvari tokom prodaje i/ili kupovine.

Prijave su otvorene do 21-og marta, a zainteresovani (odrasli i roditelji dece) koji žele da prisustvuju na ovom jedinstvenom događaju potrebno je da se prijave preko linka.
– subota, 30. marta u prostorijama ICT HUB (Kralja Milana 10, Beograd) od 10:30 do 14:30 časova.
Prijavi se preko linka: http://bit.ly/NedeljaNovcaBeograd
– nedelja, 31. marta u prostorijama Deli prostor (Davidova 2a, Niš) od 10:30 do 14:30 časova
Prijavi se preko linka: http://bit.ly/NedeljaNovcaNis

6,601 total views, 2 views today