SVET NOVIH TEHNOLOGIJA ZA OSNOVCE

Pet besplatnih radionica na kojima će osnovci steći pravo znanje kroz zanimljive eksperimente iz oblasti novih tehnologija. Napraviće svog prvog robota, napisati prve linije koda, zakoračiti u 3D svet i upoznati se sa elektronskim komponentama.

Radionice će se održati 15. i 22. septembra 2019. u DKC Majdan, Bloku 70, Božidarcu, KSC Pinki.

Na radionicama će se osnovci na pravi način upoznaju sa novim tehnologijama kako bi kvalitet slobodnog vremena stečenim znanjem podigli na viši nivo. Deca će se upoznati sa drugim učesnicima radionica koji imaju slična interesovanja. Kroz zajednički rad i druženje brže će napredovati i usavršavati se u oblastima koje vole i dugo nakon što se radionice završe.

Raspored:
15. septembar 2019.
Junk Bot / Blok 70 / 10:30 do 11:30
Programiraj! / KSC Pinki / 11:00 do 12:00
3D svet / Božidarac / 12:00 do 13:00
Junk Bot / DKC Majdan / 12:30 do 13:30

22.septembar 2019.
All About Robots / DKC Majdan / 12:30 do 13:30

Pravo znanje i zanimljivi eksperimenti očekuju učesnike.

Prijave su obavezne zbog ograničenog kapaciteta radionica. PRIJAVE i dodatne informacije. 

Opis radionica:

JunkBot
Uzrast:
8 do 12 godina

Osnovci zainteresovani za nauku i tehniku će na ovoj radionici naučiti kako da od delova koje već imaju u kući, naprave svog prvog robota na baterije. Nakon radionice učesnici će imati priliku da se igraju robotima napravljenim na radionici.
Ova radionica ima za cilj promociju logičkog mišljenja, nauke, tehnike, elektronike i robotike na edukativan i zanimljiv način. Znanje koje steknu pomoći će deci da izađu iz „šablona“ i da upotrebe maštu kako bi od stvari koje su im na raspolaganju stvorili zanimljive igračke po svojoj želji.
S obzirom na to da dizajn robota nije unapred u potpunosti definisan, deca učesnici radionice će osmisliti izgled i napraviti robote onako kako oni žele, a prema uputstvima i sugestijama instruktora.

All About Robots
Uzrast:
9 do 15 godina

Zanima te robotika? Ne znaš odakle da počneš? Na raspolaganju će ti biti setovi All About Robots za učenje robotike koje možeš neograničeno da koristiš u toku trajanja radionice. Ukoliko ti se svidi i želiš da nastaviš učenje u oblasti robotike možeš dobiti sve informacije o tome šta dalje – informacije o školi elektronike i robotike, o odabiru setova za učenje robotike prilagođenih tebi, o načinu učenja, usavršavanja i eksperimentisanja.

3D svet
Uzrast:
12 do 18 godina

“Oživite” uz pomoć računara sve što vas fascinira: likove i bića iz igrica i filmova, futurističke automobile, letilice, mašine, građevine predele…
Radionica je namenjena za uzrast od 14 do 18 godina. Učesnici radionice će se kroz praktične primere oprobati u kompijuterskom 3D modelovanju.
3D modelovanje je stvaranje trodimenzionalnih objekata uz pomoć kompijuterskog programa.
Za izradu modela koristiće se program Blender, jedan od najkorišćenijih programa za ovu namenu. Pored modelovanja trodimenzionalnih likova Blender omogućava da uz pomoć kompijuterske animacije “oživite” modele koje ste prethodno kreirali kako bi ih kasnije koristili za pravljenje filmova ili igrica.

Programiraj!
Uzrast:
11 do 16 godina

Sajtovi, igrice, aplikacije… bez programiranja ništa od ovoga ne bi postojalo. Naši predavači će pomoći svim zainteresovanim osnovcima da otkucaju svoje prve linije koda i na taj način uđu u svet programiranja. S obzirom na to da je programiranje zanimanje sadašnjosti i budućnosti s jedne strane, a da sa druge strane razvija logičko mišljenje kod dece, preporučujemo osnovcima da dođu na ovu radionicu i odškrinu vrata ovog čarobnog sveta budućnosti.

PRIJAVE

2,396 total views, 2 views today