Srpske Đakonije 2018

Pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda, u Domu Vojske Srbije u Beogradu, u subotu i nedelju, 10. i 11. novembra odrzace se manifestacija Srpske Đakonije.

Kompletan prihod od ove manifestacije ide u humanitarne svrhe i namenjen je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

Manifestacija koja je planirana za vikend, 10. i 11. novembra, osim izložbeno-prodajnog programa, uvažene goste i posetioce provešće kroz gradove Srbije i njihove najspecifičnije etno-turističke karakteristike, kao što su: izvorna hrana, pića, zanati, suveniri, kao i promovisati najbitnije odlike etno-turističke i kulturne baštine Srbije.

Kulturno-zabavno-muzički program pratiće svaku manifestaciju, a ovogodišnje novembarsko izdanje će činiti:

U subotu, 10. novembra posle svečanog otvaranja, s početkom od 12 časova, posle protokolarnog dela manifestacije, biće predstavljanje pesama i igara iz Srbije, u izvođenju KUD-a „Nikola Tesla“.

Kulturno-umetnički program manifestacije biće nastavljen nastupom doajena beogradskog glumišta, dramskog umetnika Tihomira Stanića, koji će govoriti odlomke iz romana „Na Drini ćuprija“, Ive Andrića.

Istog dana, od 18 časova u muzičkom delu programa nastupiće beogradski WE&SHE bend koji će publici predstaviti stare tradicionalne hitove moderne muzike u svojoj džez obradi.

Program za nedelju 11. novembra namenjen je deci i porodici, a specijalno bakama i dekama sa svojim unicima, i počeće u 12 časova, kada će KUD „Branko Cvetković“ , prikazati pesme i igre svojih dečijih ansambala.

Nakon toga, pozorište „Pan Teatar“ izvešće svoju predstavu „Lepotica i zver“.

U nastavku, sve do 18 časova gostima iz Moskve, muzičkoj grupi „Tvori Vsegda“, pridružiće se najmlađi posetioci naše manifestacije koji će imati priliku da probaju originalne ruske nošnje iz istorijskog perioda 18. veka, kao i tradicionale narodne ruske nošnje, a i naučiti prve korake tradicionalnih plesova.

 

7,824 total views, 6 views today