Škola igre – Ašhen Ataljanc

Škola igre Ašhen Ataljanc predstavlja potpuno novo poimanje igračke umetnosti kod nas

U ovoj školi predaju visoko obrazovani profesionalci koji svoje bogato iskustvo prenose mladim, budućim umetnicima, ne samo klasičnog baleta, već i svih savremenih vidova umetničke igre, bez kojih se više ne može zamisliti ni jedna igračka trupa, niti pozorište u svetu.
Umetnička igra je umetnost koja se ne uči iz knjiga i skripti. To je umetnost koja se prenosi „s kolena na koleno“ i jedino se na taj način stvaraju novi vrhunski igrači. Ne postoji drugi način. Zbog toga je beskrajno važno i jedino moguće da se mlade, buduće snage i nosioci vrhunske Umetnosti Igre obrazuju uz najbolje pedagoge.

Škola igre Ašhen Ataljanc odgaja igračke kadrove širokog spektra znanja i umeća, koji vladaju svim stilovima i mogu da odgovore svim zahtevima bilo kog pozorišta ili trupe u svetu, i mogu da nađu svoje mesto pod suncem na bilo kom delu zemaljske kugle.

 

OSNOVNA BALETSKA ŠKOLA

Nastava na Osnovnoj baletskoj školi se odvija sa fondom časova i programom propisanim od strane Ministarstva prosvete RS.

Tokom školske godine, učenici svakodnevno pohađaju nastavu, a na kraju školske godine polažu ispite iz stručnih predmeta, za koje dobijaju zakonom predviđene setifikate.

Programom rada škole obuhvaćeni su i javni časovi, učešće u godišnjem koncertu ili predstavi škole i učešća u raznim kulturnim dešavanjima.

Sve informacije o OSNOVNOJ BALETSKOJ ŠKOLI mozete pogledati  OVDE.

 

REKREATIVNI PROGRAMI

REKREATIVNI PROGRAMI ZA DECU:

Klasičan balet za decu, uzrast 4-10 godina

Klasičan balet za decu uzrasta od 4-10 godina pomaže njihovom pravilnom razvoju. Vežbe su prilagođene uzrastu deteta i razvijaju koordinaciju, jačaju muskulaturu, razvijaju muzikalnost, osećaj za ritam, orjentaciju u prostoru. Vežbanjem se, detetu kroz igru i zabavu, usađuje osećaj odgovornosti i discipline.

Programom škole obuhvaćeni su javni časovi, učešće u godišnjem koncertu škole, učešće na raznim kulturnim dešavanjima.

Programi osposobljavaju i pripremaju decu za upis u I razred osnovne baletske škole.

REKREATIVNI PROGRAMI ZA DECU I TINEJDŽERE:

Hip hop, uzrast 10-14 godina

Hip hop je ples koji podrazumeva kretanje celog tela uz energičnu muziku. Podstiče preciznost, pravilno držanje, ali i omogućava slobodno izražavanje deteta, odnosno kreativnost. U sklopu časa radi se zagrevanje, vežbe snage i istezanje, prilagođeno određenom uzrastu. Kroz ples učimo kako da se ophodimo jedni prema drugima, šta znači timski rad, ali i šta znači disciplina u radu, sve to, kroz puno zabave i osmeha.

Savremena igra, uzrast 10+

Savremena igra predstavlja novu i modernu vrstu plesa, čija je preteča klasičan balet, ali koja omogućava mnogo veću slobodu i pokretljivost tela. Ova igra je prilagođena čovekovom telu, pa je time i prirodnija. Glavne odlike savremene igre jesu kontakt sa podom i kretanje kroz prostor. Kao i druge vrste plesa, pa i sporta, savremena igra teži ka tome da se svaki pokret nauči i vežba tehnički pravilno, kako zbog estetike, tako i zbog pravilnog razvijanja određenih mišića.

 

 

Škola organizuje i Rekreativne programe za odrasle, o kojima možete saznati više OVDE.

 

ZA SVE DODATNE INFORMACIJE:

 

Škola igre Ašhen Ataljanc
Kozjačka 3 – 5

+381605959586

office@skolaigre.com
www.skolaigre.com

http://www.ashenataljanc.com/ 

 

32,494 total views, 2 views today