ŠKOLA FLAUTE PO SUZUKI METODI ZA DECU OD 5 DO 10 GODINA

Muzička radionica Čarobna frula ORGANIZUJE ŠKOLU FLAUTE PO SUZUKI METODI ZA DECU OD 5 DO 10 GODINA

Misija škole za blok flautu jeste razvoj muzikalnosti i približavanje sveta muzike deci uzrasta od 5 do 10 godina kroz inovativne, interaktivne i stimulativne sadržaje i metode rada.

Vizija se ogleda u razvoju interesovanja dece za bavljenje muzikom, jačanje kolektivnog duha i timskog rada, a naročito individualnih muzičkih, spacijalnih i kinetičkih sposobnosti, važnih za razvoj dece.

Nastava se pohađa jednom nedeljno u trajanju od sat vremena i podrazumeva:
– Razvoj muzičkih i verbalnih veština kroz Suzuki metodu, koju je za flautu adaptirao Tošio Takahaši, koristeći Suzukijeve metode škole za violinu, gde je osnovni cilj postizanje kvalitetnog tona i izražajnog muziciranja.
– Učenje i sviranje pesama, prilagođenih uzrastu dece, na blok flauti;
– Razvoj ritma kroz Dalakroz metodu, uočavanjem odnosa između ritmičkih struktura u muzici i pokretu;
– Rad na vizualizaciji muzičkih parametara, zarad njihovog lakšeg usvajanja;
– Primena interaktivnih muzičkih igara, kroz koje bi se vežbalo opažanje zvuka i muzike;
– Koncertne aktivnosti.

Prvi probni čas je besplatan.

Prijave su obavezne i vrše se putem mejla bojana@carobnafrula.com ili na broj telefona 069/618-181

Školu blok flaute vodi prof. Minja Marčetić, diplomirani muzički izvođač – flautista.

Minja Marčetić je završila osnovno muzičko obrazovanje kao đak generacije u Vršcu. Školovanje nastavlja u Beogradu, u muzičkoj školi „Josip Slavenski“, uporedo na vokalno-instrumentalnom i teoretskom odseku pod stručnim nadzorom Miomira Simonovića, redovnog profesora na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Diplomirala je, kao student generacije, i završila master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi redovnog profesora Miomira Simonovića. Za akademsku 2014/15 godinu dobitnik je nagrade iz fonda Branislava i Jakova Srejovića za postignut najviši nivo izvođaštva na master diplomskom ispitu studijskog programa duvačkih instrumenata. Višestruko je nagrađivana različitim stipendijama i priznanjima (stipendija Ministarstva prosvete, stipendija Fondacije Hemofarm, stipendija Fonda za mlade talente „Dositej Obradović“, stipendija međunarodne letnje akademije „isa“ Univerziteta za muziku i izvođačke umetnosti u Beču, stipendija u okviru Erasmus+ programa). Kao Erasmus stipendista, II godinu doktorskih akademskih studija završava na Aristotel Univerzitetu u Solunu iz oblasti muzikoterapije na muzikološkom odseku sa praksom na klinici za decu sa posebnim potrebama „Kdap“ pod mentorstvom prof. dr Dore Psaltopoulou-Kamini.

Prijave su obavezne i vrše se putem mejla bojana@carobnafrula.com ili na broj telefona 069/618-181

Zadužbina Ilije M.Kolarca, Studentski Trg 5
INFO:+38169/618-181
www.carobnafrula.com
fb/muzickaradionicacarobnafrula
instagram/carobnafrulamuzickaradionica

11,804 total views, 2 views today