Radionica za decu „Putujuća riznica ukusa“

Besplatna kreativno-edukativna radionica za decu uzrasta od 8 do 10 godina „Putujuća riznica ukusa“! Radionica se održava u subotu, 14. decembra od 11h do 13h u Nova Iskra Workspace na Dorćolu.

Broj učesnika je ograničen, a svi zainteresovani roditelji mogu prijaviti svoju decu putem linka https://novaiskra.com/putujuca-riznica-ukusa/, najkasnije do 12. decembra, nakon čega ćete dobiti potvrdu o prijavu i rezervaciju mesta.

Radionica se kroz igru na interaktivan i zabavan način bavi odnosom hrane i kulture, zaštitom očuvanjem biodiverziteta i našeg kulturnog nasleđa.

Finalni deo radionice čini “takmičenje” tokom kojeg se učenici podstiču da od svojih mama, tata, baka i deka prikupe stare recepte ili tradicionalne načine pripreme određenih namirnica. Ovi recepti se zatim takmiče na evropskom nivou predstavljajući na taj način našu zemlju. Po završetku radionice, a najkasnije do 25. decembra, recepte možete poslati na office@kidhub.rs.

Tokom radionice obezbeđeno je osveženje i edukativni poklončići za svu decu.

Radionicu oganizuje Nova Iskra u saradnji sa KidHubom u okviru međunarodnog projekta Food is Culture. Projekat Food is Culture želi da udahne novi život namirnicama koje su zaboravljene ili pred nestankom, dajući tako javnosti mogućnost da ih otkriju, virtualno posete mesta sa kojih potiču i poslušaju priče o njima. Projekat Food is Culture ima za cilj da osvesti građane Evrope da je gastronomska baština sredstvo za izražavanje njihove zajedničke pripadnosti Evropi i bolje razumevanje bogatstva i jedinstvenosti evropske kulturne raznolikosti.

Radionicu vode fasilitatori KidHub-a, koji su tokom oktobra i novembra održali seriju radionica „Putujuća riznica ukusa“ u pet osnovnih škola u Beogradu.

 

12,727 total views, 2 views today