Putujući sajam knjiga – Volim da čitam

Centar za kulturu Grocka od 20. do 28. aprila organizuje, deveti po redu, Putujući sajam knjiga za decu pod nazivom Volim da čitam u saradnji sa vodećim domaćim izdavačima i osnovnim školama sa teritorije opštine Grocka.

Sajam knjiga gostuje u školi „Ilija Garašanin” 20. i 21. aprila od 9h do 16h, u OŠ „Aleksa Šantić” u Kaluđerici 24. i 25. aprila, a u „Nikoli Tesli” u Vinči od 26. do 28. aprila, takođe od 9h do 16h.

Putujući sajam knjiga „Volim da čitam” je od 2012. godine namenjen učenicima osnovnih škola sa teritorije opštine Grocka, sa ciljem da im približi knjigu i neguje čitalaštvo. U okviru ovog sajma, kojim se obeležava Svetski dan knjige i autorskih prava na teritoriji opštine Grocka, svoja izdanja deci u Grockoj predstaviće brojni izdavači među kojima su: Kreativni centar, Publik praktikum, Propolis plus, Enco Book, 3D+, Škola plus, Leo Commerce, Profil, Portalibris, Laguna, Odiseja.

Putujući sajam knjiga je prilika da se deca lično upoznaju sa bogatim savremenim izdavaštvom, kao i da renomirani domaći izdavači predstave svoja aktuelna izdanja.
Autor Putujućeg sajama knjiga „Volim da čitam” je Zorica Atić, diplomirana istoričarka umetnosti.

7,944 total views, 1 views today