Prvenstvo grada u rukometu 2018/2019

Sportski savez Beograda, pod pokriviteljstvom i uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, organizuje Prvenstvo grada u rukometu 2018/2019. U okviru Sistema školskih sportskih takmičenja Grada Beograda, pravo učešća na gradsko takmičenje u rukometu imaju pobednici opštinskih takmičenja sa svih 17 opština u Beogradu.

Prvenstvo se održava u Hali sportova „Ranko Žeravica” u Novom Beogradu (Pariske komune 20). Počelo je 02. novembra a trajaće do 12. decembra. Na takmičenju će učestvovati sledeće kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji: V–VI i VII–VIII razreda osnovnih škola i I–IV godine srednjih škola.

Za sve ekipe koje osvoje jedno od prva tri mesta, organizator je obezbedio diplome, medalje i pehare. Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji za VII–VIII razred osnovnih škola,kao i za I – IV godinu srednjih škola stiču pravo učešća na međuokružnom takmičenju.

Očekuje se oko 800 takmičara. Takmičenje realizuju Sportski savez Beograda i Rukometni savez Beograda, navodi se u saopštenju.

2,051 total views, 3 views today