PREMIJERA PREDSTAVE „ASKA I VUK“

U Malom pozorištu „Duško Radović“, 3. februara u 20 sati premijerno će biti izvedena lutkarska predstava za decu „Aska i vuk“, koja je rađena po motivima pripovetke Ive Andrića.

Dramatizacija i režija:  Tatjana Piper Stanković

Muzika:  Aleksandar Lokner

Asistent režije i scenski pokret:  Danica Arapović

Scenografija i kostim:  Staša Jamušakov

Kreacija lutaka:  Marija Tavčar

 

Igraju:

Aska, Devojčica 1……………………………….VLADISLAVA ĐORĐEVIĆ

Vuk, Dečak 1………………………………………..LAZAR  MILJKOVIĆ

Aja, Devojčica 2…………………………………..JOVANA  CVETKOVIĆ

Tata, Dečak 2, Mali ovan…………………ARSENIJE  TUBIĆ

Nastavnica……………………………………………TATJANA PIPER STANKOVIĆ

 

Predstava uz pomoć lutkarstva, muzike, pokreta i slike priča priču o nasilju i o tome kako ga zaustaviti u svakodnevici u našim školama, od školskog dvorišta gde bezazleno nasilje počinje pa sve  do učionice. Učiteljica novim pristupom pokreće učenike. Oni učestvuju u priči, rešavaju svoje odnose i pronalaze ljubav. Nasilje biva poraženo.

Značaj Ive Andrića za našu književnost ogleda se u tome što je u svojim pričama nastojao da otkrije kako su istorijske okolnosti stavljale ljude sa naših prostora u izazovne i često teške situacije, a pri tome je širio pacifizam baš kao u priči „Aska i vuk“.

 

Premijera predstave "Aska i vuk"

 

Tatjana Piper Stanković glumac-lutkar u Malom pozorištu „Duško Radović”, počela je samostalno  da režira 1996. na predlog Srboljuba Stankovića. U svom matičnom pozorištu do sad je ostvarila sledeće režije: „Devojčica sa šibicama“ (1996), „Bio jednom jedan lav“ (2001), „Svet jednog cveta“ (2004), i „Priča o priči“ (2010). Predstave Tatjana Piper Stanković učestvovale su na međunarodnim festivalima u Pragu, Beču, Lisabonu, Klužu i Isfahanu.

Predstavu „Aska i vuk“ publika može pogledati u prvim repriznim terminima, subota 4. februar u 17 i nedelja 5. februar u 12 sati.

Preporučeni uzrast: 7+

● Cena ulaznice: 500 i 600 din.
Centrala: 011 7858 439 ● Telefon biletarnice: 011/ 7858 440 ● Radno vreme biletarnice: Svaki dan od 09-16 časova ● Subota od 10-18 časova ●

www.malopozoriste.co.rs

3,593 total views, 1 views today