Malo pozorište „Duško Radović“ online program za ovu nedelju

Kao što smo sada već navikli Malo pozorište „Duško Radović“ na internetu predstavlja dečije pozorišne predstave, audio bajke i „mala putovanja“ kroz umetnost.

Predstava za ovu nedelju „Cirkus Mario i Neta“ bitiće emitovana u nedelju (24. maja) od 12.00 na You Tube kanalu pozorišta, a u prvom planu su cirkuske tačke, akrobacije, ples po žici, sastavljanje, rastavljanje, žongliranje, i sve to prikazano kroz živopisne lutke i neuhvatljivu čaroliju lutkarskog pozorišta.

U sredu (20. maja) i subotu (23. maja) od 19.00, u okviru emisije „Bajka u 7“, slušaćete radio adaptaciju bajke „Glupi Jaša“ iz pera Hansa Kristijana Andersena, takođe na  You Tube kanalu pozorišta. Ova neobična bajka govori o životu Jaše, najmanje omiljenom od trojice sinove jednog ostarelog štitonoše koji uprkos okolnostima uspeva da postane kralj.

I na kraju – u petak (22.00) od 17.00, kroz storije na instagram stranici Malog pozorišta, pridružite se drugarima na „Malom putovanju kroz istoriju umetnosti“ – vaši komentari i reakcije igraju važnu ulogu u odvijanju putovanja kroz prostor, ali i kroz vreme!

Putuje se u najrazličitije zemlje i upoznaju se velike umetnice i umetnike i njihovo životno delo. Ovoga puta, Lili Petrović i Đorđe Kosić pričaće o čuvenom španskom slikaru dvadesetog veka – Pablu Pikasu.

 

397 total views, 4 views today