Otkrij umetnika u sebi – dizajn je umetnost

Od 15. marta do 31. decembra 2019. g. petkom od 17 do 20 sati

Program grafičkog dizajna je namenjen svima uzrasta od 15 do 19 godina koji žele da saznaju nešto novo, dopune svoje postojeće znanje, izraze svoju kreativnost i umetničku sposobnost.

Podeljen je u dve jedinstvene celine:

Prva – koja neguje kreativan, umetnički, stručni rad na konkretnim zadacima i poslovima grafičkog dizajnera kao što su: vizuelni i korporativni identitet proizvoda ili firme, idejno-grafičko rešenje loga, oblikovanje fontova, dizajn štampanih materijala kao što su plakati, bilobordi brošure, katalozi, knjige, ambalaža, ilustracija. Druga je crtanje na računaru, kad papir zamenimo grafičkom tablom i monitorom i naš računar koristimo za crtanje i slikanje. Gde se susrećemo sa likovnim principima komponovanja koja se primenjuju ne samo kroz crtež i sliku, već i savremenije vidove vizuelnog izražavanja.
Program podrazumeva sticanje veštine za samostalan rad u kompjuterskim softverima kao što su: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, In Design.

Program vodi Vanja Dodig, dipl. grafički dizajner.

Projekat sufinansira Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

Besplatan je za sve polaznike uzrasta od 15 do 19 godina do kraja 2019. g. koji se prijave putem mejla: art@sumatovacka.rs (ime, prezime, uzrast, škola).

289 total views, 2 views today