Napravi + programiraj KUTIJU ZA ŠTEDNJU

📣📣📣KidHub poziva decu od 9 do 13 godina na radionicu 👉🤖🤖🤖“Napravi + programiraj KUTIJU ZA ŠTEDNJU“ 29. septembra od 11 do 13.30h, Palmotićeva 16.

Prijavite traju do 27. septembra LINK ZA PRIJAVU

Šta će deca praviti ?

– Na radionici deca će imati prilike da se upoznaju sa Micro:bit uređajem koji predstavlja računar dimenzija 4×5 centimetara koji može da se kodira, ima detekciju pokreta, ugrađen kompas i Bluetooth, kao i mogućnost povezivanja sa Arduinom, Galileom, Kanom, littleBitsom ili Raspberry Pi-em.

– Napraviće kutiju za štednju od reciklažnog materijala i prilagoditi specifičnim potrebama mejkera

– Kodiraće Micro:bit tako da može da prepozna koliko novca ima u kasi i koja suma novca može da se ubaci

– Podesiće senzor koji uključuje alarm ako se kutija otvori, a prethodno nije pravilno ukucana lozinka.

– Svi polaznici će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim elementima finansijske pismenosti tako što će imati priliku da naprave svoje plan štednje.

Sav materijal za rad je obezbeđen.

PRIJAVA

Sve dodatne informacije možete dobiti na mail skola@kidhub.rs ili tel 064 138 96 16, 064 266 96 70.

KIDHUB – dečji hab posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece od 7 do 18 godina i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauku, tehnologiju, umetnost, metematiku), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je takođe deo globalne edukativne mreže Designathon Works©, a u našim edukativnim programima do sada je učestvovalo 630 dece uzrasta od 7 do 18 godina. Više o nama pogledajte ovde www.kidhub.rs

2,744 total views, 2 views today