Mart za najmlađe u EU Info Centru

Svake subote u martu od 12 do 14 časova EU Info Centar organizuje kreativne radionice „Subotom za najmlađe“.

Mališani svake sedmice putuju u jednu od evropskih zemalja, gde uče o njoj i njenim umetnicima i naučnicima i od reciklažnih materijala konstruišu, vajaju, slikaju, lepe, seckaju i crtaju elemente kulturnog nasleđa specifičnog za tu zemlju.

Radionice vode iskusni akademski slikari i pedagozi.

Radionica je namenjena deci uzrasta od sedam do deset godina, i održava se svake subote, od 12 do 14 časova u EU info centru u Beogradu (Kralja Milana 7). www.euinfo.rs

Učešće je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta prijave su obavezne. Kliknite ovde LINK ZA PRIJAVU.

7. mart ’20. – Monotipije su zanimljiva grafička tehnika koju su istraživali umetnici još od flamanca Antoon Sallaert-a u 17. veku do savremene britanske umetnice Tracey Emin. Deca će se na zabavan način upoznati sa ovom vrstom grafičkog otiskivanja i napraviti svoje jedinstvene otiske.

14. mart ’20. – Ezopove basne – ko nije čuo za njih? Služeći se likovima i osobinama životinja, Ezop je kroz svoje basne podvrgao ruglu nedostojne vladare i silnike, ismejao glupost i pohlepu, lenjost i nemar, bahatost i zlobu. Zadatak ove radionice je da deca ilustruju svoju omiljenu basnu.

21. mart ’20. – Dan planete Zemlje (Earth day) 21. marta obeležava svoju 50-ogodišnjicu. U cilju očuvanja planete i održivog ljudskog razvoja, pričaćemo o reciklaži i od reciklažni materijal upotrebiti kao izražajno likovno sredstvo.

28. mart ’20. – Kralj Artur i mač u kamenu su jedna od najlepših legendi Velike Britanije. Dvorac Kamelot, vitezovi okruglog stola, čarobnjak Merlin, ljubav, hrabrost i izdaja čine ovu priču besmrtnom. Pomoću plastelina i mašte deca će oblikovati junake ove priče.

2,713 total views, 3 views today