Maj mesec matematike

Centar za promociju nauke osmi put zaredom organizuje nacionalnu manifestaciju „Maj mesec matematike M3“ 0d 9. do 31. maja , sa sadržajima i programima širom Srbije. Posetioce očekuje izložba o Milutinu Milankoviću i interaktivni program u centru Beograda, kao i predavanja, radionice, filmske projekcije, prezentacije i raznovrsni sadržaji širom Srbije.

Uz goste, poznate matematičare iz raznih delova sveta, maj će i ove godine najširoj publici svih uzrasta približiti matematiku i predstaviti je kao deo naše svakodnevice, saopšteno je iz Centra za promociju nauke.

Matematika kroz igru
U Galeriji na Andrićevom vencu, publika će biti u prilici da vidi i učestvuje u glavnom programu manifestacije „Kroz matematičke predele“, uz interaktivne eksponate, predavanja, inspirativne razgovore, radionice i filmske projekcije, otvorene za sve posetioce.

U Galeriji nauke i tehnike SANU posetioci će moći da upoznaju svestranost Milutina Milankovića na izložbi „Životni ciklusi Milutina Milankovića“, a u Naučnom klubu u Kralja Petra čekaju nas raznovrsna predavanja i radionice, kroz koje ćemo saznati koliko nas matematika zapravo okružuje u svakodnevnom životu.

Gosti manifestacije biće i poznati popularizatori nauke Beri Cipra, Stjuart Kolhagen i Greg Gejdž, koji će publici predstaviti nauku i matematiku iz „prve ruke“.

„Od 2012. godine trudimo se da matematiku prikažemo kroz igru, umetnost, interaktivne eksponate, naučnopopularna predavanja, radionice, filmove i druge sadržaje, a program je prilagođen svim uzrastima, bez obzira na formalno obrazovanje“, saopštio je Centar za promociju nauke.

Tema ovogodišnjeg „Maja meseca matematike M3“ su matematika i geografija.

1,003 total views, 2 views today