Kućna radionica – Da nam klima štima

WWF Srbija i KidHub  pozivaju sve osnovce od 8 do 11 godina da od nedelje 24. maja prate emisiju „Kućna radionica – Da nam klima štima“ na👉 WWF Srbija YouTube kanalu. 🙋‍♀️🙋‍♂️🌎

Voditeljka emisije je mlada glumica i voditeljka Milica Janković koja će u pet kratkih, zanimljivih epizoda za decu predstaviti klimatske promene kroz priču o prirodi, ljudima, hrani i proizvodnji čiste energije.

Na kraju svake epizode, Milica će predstaviti “Mali kućni izazov” – kreativni zadatak koji poziva male gledateljke i gledatelje da ono što su naučili u svakoj epizodi sami isprobaju sa svojim ukućanima ili drugarima i da realizuju u formi crteža, stripa, kratkog videa ili tako što će napraviti svoje kreativno rešenje od reciklažnih materijala koje imaju kod kuće.

Gotova rešenja je potrebno da pošalješ najkasnije do 11. juna na mejl skola@kidhub.rs

Najbolja kreativna rešenja i radovi biće predstavljeni u poslednjoj epizodi, a najbolja četiri rada će osvojiti održive poklončiće i majicu “Klimatski heroj”.

Prva epizoda koja će biti emitovana 24.maja bavi se temom „Klimatske promene“, a mali kućni izazov će biti “Ugljenični otisak”☀️🌪☀️🌤🌩🌬💦🌊. Prošla godina je u Srbiji, ali i u celom svetu, bila najtoplija godina od kada se vrše merenja. Koji su razlozi za to? Da li možemo nešto da učinimo kako bismo usporili ove promene? Koje su posledice i možemo li ih ublažiti? Pratite naše kućne radionice i postanite istraživači i klimatski heroji!

31. Maj, Druga epizoda – Hrana i klimatske promene, mali kućni izazov “Šareni tanjir”

7. Jun, Treća epizoda – Zaštita prirode i klimatske promene, mali kućni izazov “Origami meda”

14. Jun, Četvrta epizoda – Obnovljivi izvori energije i klimatske promene, mali kućni izazov “Vodenica”

21. Jun, Peta epizoda – Predstavljamo Klimatske heroje

​Tokom pete, finalne epizode, biće predstavljeni najbolji radovi i dodeljeni održivi poklončići.

Sve detalje i dodatne informacije možete pronaći na sajtu Kidhub-a www.kidhub.rs

Emisija je nastala u saradnji WWF i Kidhub u okviru projekta “Da nam klima štima“ koji sprovodi WWF Adria u Srbiji uz podršku Vlade Švedske.

 

5,415 total views, 239 views today