Kreativni Kurs Gitare

Voliš muziku? Želiš da nučiš da sviraš gitaru? Pridruži se najvećoj i najkreativnijoj školi gitare! Upis je u toku.

 

Guitar Art Festival već 5 godina u Beogradu i 10 gradova Srbije organizuje Kreativni Kurs KLASIČNE, AKUSTIČNE, ELEKTRIČNE i BAS gitare, sa ciljem da omogući standardizovanu i metodološki inovativnu muzičku edukaciju za decu i odrasle.

Kroz dugogodišnje iskustvo Guitar Art Festivala, kao i saradnju sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i sa prestižnom američkom Džejkobs muzičkom školom Univerziteta u Indijani, stvorili smo metode nastave i rada koje su potvrđene kao veoma uspešne i interaktivne.

Nastava je namenjena potpunim početnicima, ali i gitaristima koji žele da prodube i unaprede svoje sviranje. Grupe se formiraju prema uzrastu (deca i odrasli), kao i prema nivou iskustva i znanja polaznika (osnovni i napredni kursevi).

Kreativni Kursa Gitare prati kalendar školske godine, što znači da se program odvija u vremenskom intervalu od septembra, a završava tokom juna. Polaznici se kursu mogu priključiti tokom cele godine, pošto se upis za nove grupe konstantno organizuje.

U sklopu svog programa Kreativni Kurs Gitare organizuje:

  • 66 časova gitare. (Časovi se održavaju dva puta nedeljno u ukupnom trajanju od 60 minuta).
  • 8 radionica teorije muzike. (Radionice teorije muzike organizuju se svake poslednje subote u mesecu) .
  • 8 radionica pevanja i predavanja Rock & Roll. (Radionice hora, kao i predavanje poznatih ličnosti iz sveta muzike organizuju se jednom mesečno, preko vikenda)
  • 8 časova dodatne nastave. (Dodatni časovi se organizuju jednom mesečno u cilju da svaki polaznik ima mogućnost da nadoknadi izgubljene časove, a oni se organizuju svake poslednje subote u mesecu).
  • 2 velika koncerta Kreativnog Kurs Gitare.  (Novogodišnji i završni nastup plaznika).
  • Guitar Art Festival (Polaznici tokom martovskog Guitar Art Festivala imaju organizovane predavanja kod najvećih gitarista sveta, radionice, posete večernjem koncertu festivala i svoj KKG koncert).
  • Jednodnevna ekskurzija – jun (Do sada smo organizovali uspešne ekskurzije i koncerte na Gitarijadi Zaječar i u Loznici. i ove sezone okupićemo polaznike iz Beograda i 10 gradova Srbije i organizovati zajedničku ekskurziju sa koncertom i posetom gradu sa umetničkim i istorijskim znamenitostima).

 

Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od 60 minuta u okviru grupne nastave (od 6 do 10 učenika). Svaki polaznik dobija udžbenik KKG, kao i mogućnost posećivanja koncerata i radionica vezanih za gitaru. Polaznici koji nemaju svoj instrument imaju mogućnost da po povoljnim cenama iznajme gitaru.

 

KLASIČNA I AKUSTIČNA GITARA: Kurs je namenjen početnicima, koji na klasičnoj i akustičnoj gitari najbrže savladaju osnove i savremene tehnike sviranja klasične gitare  Polaznici će savladati klasičnu tehniku  sviranja (p,i,m,a), akorde, čitanje nota i rad na izabranom muzičkom repertoaru. Takođe, nastava produbljuje znanja savremenih tehnika fingerstajl i sviranje trzalicom na akustičnoj gitari (metalne žice), kao i čitanje nota i tablatura. Program kursa uči se na osnovu praktičnih primera najpopularnijih pop i rock pesama.

BAS GITARA: Kurs za napredne gitariste, koji će ovladati različitim tehnikama sviranja i naučiti primenu bas gitare u bendu. Tehnike (arpeggio, slap, tapping..) uče se na primerima iz različitih žanrova kao što su rock, funk, fusion, reggae..

ELEKTRIČNA GITARA: Kurs tehnike sviranja električne gitare, u okviru koga će polaznici savladati: (vibrato, bending…), pentatonike, modusi i improvizacije. Polaznici će steći znanje  iz oblasti stvaranja zvuka el. Gitare i prateće tehniče edukacije.

Uspeh za svakog polaznika je garantovan bez obzira na uzrast, talenat, sluh i iskustvo (prethodno muzičko iskustvo nije potrebno).

Kreativni Kurs Gitare je GITARA ZA SVE!

NOVI BEOGRAD | WEST 65 | Omladinskih brigada 86

DEDINJE | DIPLOMATSKA KOLONIJA | Serdar Jola 11

 

UPIS JE U TOKU

 

TEL 011 2662020

MOB 064 1956921

KURS@GAF.RS

WWW.GAF.RS

 

 

 

 

 

6,020 total views, 2 views today