Kreativne radionice „Subotom za najmlađe“ u EU info centru

Godina 2018. u Evropskoj uniji proglašena je za Godinu kulturnog nasleđa. U okviru kampanje posvećene toj temi Informacioni centar Evropske unije u Beogradu priprema raznovrsne aktivnosti u kojima bismo predstavili kulturno nasleđe Srbije i Evrope.

Mislili smo i na najmlađe sugrađane i za njih organizujemo seriju kreativnih radionica pod imenom „Subotom za najmladje“, a cilj im je susret sa kulturom i kulturnim nasleđem Evrope i Srbije.

Od 06. oktobra pa do kraja decembra ove godine svake subote ćemo se družiti sa najmlađima i zajedno praviti Partenon, holandske klompe, Ajfelovu kulu, Azuejo pločice, maske venecijanskog karnevala, izrađivati portrete poznatih kompozitora i još mnogo toga: od reciklažnog materijala pravićemo koridu i vikinški brod „Dakkar“, od filcane vune tradicionalnu srpsku kapu, šajkaču. Pravićemo i nebeska tela i sopstvene grbove koristeći heraldičke elemente životinja sa evropskih grbova, dok ćemo pred Uskrs bojiti uskršnja jaja.

Radionice će voditi profesionalni umetnici sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom, Jasna Vasić, Alina Godomski Todorović i Branislav Čuljković.

Radionice su namenjene deci od 7 do 10 godina.

Ulaz slobodan, ali broj mesta ograničen! 𝐏𝐫𝐢𝐣𝐚𝐯𝐞 𝐬𝐮 𝐨𝐛𝐚𝐯𝐞𝐳𝐧𝐞 i vrše se 👉 putem e-maila info@euinfo.rs ili telefonom, od 10.00 do 19.00h na 011/4045-400.  Adresa centra je Kralja Milana 7.

 

4,728 total views, 4 views today