Koncert klasika za decu – Trio Artium

BeoBalet organizuje ciklus koncerata Klasika za decu sa ciljem da deca kroz koncerte upoznaju što više klasičnih instrumenata, te različitih kamernih sastava i naravno najveće kompozitore klasične muzike.

Prvi koncert u okviru ciklusa Klasika za decu održaće Trio Artium u subotu 2. decembar u 18:30h, u Kući kulture (Serdar Jola 11). Ulaz je besplatan.

Ovaj fantastičan trio čine Marija Radović (klavir), Marijana Radosavljević (sopran) i Milan Rakić (klarinet). Repertoar tria obuhvata kako originalna, tako i za ovaj sastav prilagođena dela različitih epoha, a posebno mesto zauzimaju dela domaćih autora.

Poenta ciklusa koncerata Klasika za decu je da im prvo probudi maštu, upozna ih na kreativan način sa klasičnom muzikom i pripremi za slušanje tih koncerata u budućnosti!

Publika ce imati priliku da krene na putovanje kroz epohe, gde mogu da zamisle arhitekturu, koncerte sale, haljine i opšte događaje za koje su konponovana dela klasične muzke. Svako vreme ima svoju muzku, da bismo razumeli klasičnu muziku prvo moramo da naučimo da putujemo kroz vreme. Nama to zvuči kao sjajna zabava. 🙂

Svako ko kaže da deca ne mogu mirno da sede i koncentrisano slušaju koncert – nije dobro obavio svoj posao! Deca najlepše slušaju, osećaju i raduju se. Oni su zahvalini na svakoj maloj čaroliji. Potrebno je samo malo da se potrudite da im otvorite jedan novi svet i bićete nagrađeni najboljom publikom na svetu!

Dobrodošli na prvi koncert ciklusa Klasika za decu!

PS: Haljine se podrazumevaju! <3 <3 <3

9,438 total views, 4 views today