Izložba art+science:makers

Čovek ne mora da bira levu ili desnu stranu mozga, razum ili osećanja, logiku ili subjektivni osećaj – svojom znatiželjom on ih postavlja u harmoničnu tvorevinu koja mu služi kao stepenice preko svih postavljenih granica da vidi više i da otkrije nove prostore. Odgovor nije samo naučni ili samo umetnički. Ovde tražimo istine koje se jedino mogu naći u prostoru gde su stvaranje i kreativnost jedini zakon.

U ovom prostoru, tehnologija i umetnost se prepliću toliko da je teško utvrditi gde se jedno završava a drugo počinje. Brojevi postaju muzika, otkucaji srca bivaju prikazani pulsirajućim svetlom, čovek se udruži sa drugim ljudskim bićima u gradnji, simfonije se stvaraju od osećanja, radio sadržaj postane personalizovan, kompjuteri pišu poeziju, čovek se uživo susretne sa sopstvenim virtuelnim identitom, prikaže se stres i mehanizami odbrane od njega, osvetli se ljudski DNK, dug stane u šoljice kafe.

Nemoguće postane moguće, pomire se logika i osećanja i dođe se do ostvarivanja glavnog cilja svih stvaralaca na svetu: razumevanja svega u nama u oko nas.

Svojim kreacijama, grupa znatiželjnih i nadahnutih pronalazača vođenih mišlju o razbijanju svih granica, pokušaće i vama da prenese odgovore o svetu koji su oni otkrili, i inspirišu vas na istu vrstu potrage sa ciljem stvaranja novih prostora bez ikakvih granica.

Njihove radove možete videti od 13.11. do 8.12. u Muzeju primenjene umetnosti i galeriji Instituta Servantes. Dobrodošli u svet pomeranja granica – art+science:makers izložbu! Ulaz je besplatan.

Više informacija o izložbi na sajtu: http://www.cpn.rs/artandscience/о-изложби/

3,541 total views, 4 views today