GOSTOVANJE ŠIJANSKOG UMETNIČKOG POZORIŠTA ZA DECU IZ KINE

Malo pozorište Duško Radović ugostiće Šijansko umetničko pozorište za decu iz Kine koje će u toku dva dana izvesti predstavu Dvadeset i četiri bake.

28. septembar u 17.00 sati
29. septembar u 12.00 sati

Karte za predstavu za decu „Dvadeset i četiri bake“ su besplatne i mogu se podići na biletarnici pozorišta počev od 21. septembra.

Preporučeni uzrast: 3+
Trajanje: 60 minuta

BILETARNICA: 011/7858 440
Radno vreme biletarnice:
svaki dan od 9 do 16 / subota od 10 do 18
Ponedeljak slobodan dan!

Šijansko umetničko pozorište za decu jedno je od četiri najstarija profesionalna pozorišta za decu u Kini, a osnovano je 1959. godine. Ovo pozorište čine izvanredni glumci dečje drame, među kojima su dobitnici nagrade „Cvet šljive“, i tri nagrade „Zlatni lav“. U toku svog dugogodišnjeg postojanja ovo pozorište izvelo je veliki broj predstava u Kini, ali i na mnogobrojnim gostovanjima širom sveta i tom prilikom steklo je izuzetnu međunarodnu reputaciju.

„Dvadeset i četiri bake“ je prva kineska narodna drama za decu. Koristeći ciklus od „dvadeset i četiri solarna perioda“, koja su u temelju kineske tradicionalne kulture, predstavljene su emocije između bake i unuka kao odraz sudara i komunikacije između tradicije i modernog. Drama je šaljiva, smešna, topla i dirljiva. Pozorišni reditelj je kombinovao narodnu kulturu pokrajine Šensi sa elementima zapadnog kreativnog fizičkog teatra, čineći time predstavu impresivnom i zanimljivom za publiku.

5,457 total views, 2 views today