Gostovanje Samarskog pozorišta lutaka iz Rusije u Malom pozorištu “Duško Radović”

Oni će u Malom pozorištu “Duško Radović” 29. i 30. oktobra izvesti predstavu “Patuljak nosonja”, nastalu po priči Vilhelma Haufa, a u režiji Igora Ignatijeva. On je reditelj iz Sankt Peterburga i zasluženi je ruski umetnik. Za scenski dizajn i dizajn lutaka zaslužna je Ana Ignatijeva, takođe zaslužna umetnica Rusije.

Na beogradskoj sceni komad će se igrati oba dana u dva termina, od 10 i 12h. Karte za predstave su besplatne.

Patuljak nosonja

Patuljak nosonja je nevaspitani dečak, koji je kažnjen za svoj bezobrazluk tako što je pretvoren u nakazu. A da bi ponovo postao ono što je bio, proći će kroz mnoge teškoće. Tokom čitave predstave publika je fascinirana gledajući kako glavni lik uči da ne osuđuje ljude po njihovom izgledu, da bude ljubazan i saosećajan, da poštuje ljude zbog njihovih postupaka, a ne zbog izgleda.

“Patuljak nosonja” je spektakularna predstava u kojoj se na pozornici umesto lutaka pojavljuju glumci i u kojoj se veštica najpre pretvara u dobru vilu, a zatim opet postaje užasna veštica. Pored toga, u predstavi ima interesantne muzike (autor je Mihail Bebriš) i scenskih efekata.

Inače, Malo pozorište “Duško Radović” će u svojoj jubilarnoj sezoni, kada proslavlja 70 godina rada, potpisati i protokol o četvorogodišnjoj saradnji sa Samarskim pozorištem iz Rusije. Dva dečja pozorišta ovaj protokol o međusobnoj pozorišnoj i kulturnoj saradnji potpisaće na osnovu dobrih i prijateljskih odnosa Republike Srbije i Ruske Federacije.

1,969 total views, 1 views today