Glumijada

Međunarodni festival dečje dramaske igre od 29. do 31. marta

Na radost svih onih tinejdžera i mališana koji žele da uče, ali i da se zabave uz pozorište, glumu, film i video produkciju, krajem marta (29 – 31. mart), počinje Četvrti festival dečje dramske igre – Glumijada u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Kroz predavanja, radionice i pozorišne predstave, svi zainteresovani će imati priliku da besplatno stiču nova znanja i osnovne veštine vezane za režiju, glumu, književnost i kreativno stvaranje.

Manifestaciju će otvoriti poznati mladi glumac Luka Grbić, dok će radionice, između ostalih, voditi pisac za decu Ljubivoje Ršumović; televizijski urednik i novinar, Aleksandar Timofejev; režiser Miroslav Stamatov, NTC predavači Vuk Rajović i Jana Mančić, poznati mladi glumci Vanja Nenadić i Mateja Popović, kao i mnogi drugi.

“Glavna tema ovogodišnjeg festival je pozorište improvizacije. To je ujedno završna manifestacija projekta YOUNG THEATRE, Kreativne Evrope, čiji je cilj promovisanje pozorišnog izraza među mladima, kao i izazivanje interesovanja kroz improvizaciju i interakciju publike i glumaca”, izjavila je Tijana Kesić, director festivala.

Glumijada je festival revijalnog karaktera na kome se predstavljaju škole glume za decu od 5 do 19 godina iz Srbije i regiona. Izuzetno značajan deo manifestacije su radionice koje vode naši i strani stručnjaci iz sveta pozorišta, književnosti, televizije i filma. Svojim programom, festival je usmeren na razvijanje kreativnog razmišljanja i veština komunikacije kod dece i mladih, kao i pobuđivanje interesovanja za pozorište i književnost kod svih uzrasta, zbog čega je ulaz na sve predstave i radionice tokom tri dana trajanja festivala besplatan.

Organizatori festivala su škole glume „Umetnička radionica Kesić”, udruženje građana „Moja scena” i Dečji kulturni centar Beograd, sajt najboljamamanasvetu.com.

Festival je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Kontakt: Bojana Kesić, izvršni producent, 062/213 630

 

10,293 total views, 2 views today