Festival skejtborda i umetnosti u Beogradu

Festival Samit Nesvrstanih svoje prvo izdanje u Beogradu imaće od 12. do 15. septembra 2019. U toku četiri dana produženog vikenda Beograd će biti mnogim skejtborderima centralno mesto na Balkanu, a najbolje daske će ujedinjeno voziti ulicama grada.

Samit Nesvrstanih je pre dve godine nastao kao ulično skejt takmičenje, a prerastao je u četvorodnevni festival obogaćen izlagačkim radom, filmskim projekcijama, muzičkim programom kao i DIY i video – foto radionicama. Samit Nesvrstanih je jedinstveni festival multimedijalnog sadržaja koji okuplja najbolje skejtere, umetnike i brojne goste iz Evrope i sveta.

Program traje od jutarnjih do kasnih večernjih časova na raćličitim lokacijama u gradu: Kvaka 22, Dom omladine Beograda, Dorćol Platz, klubovi Dim i Drugstore Svakodnevne radionice koje kreću u podne vode Tomaš Šantl i Raul Žgomba (foto – video radionica) i Boldrider crew (DIY).

Večernji program je multimedijalnog karaktera (izložbe, projekcije, muzički program) i dešava se na više gradskih lokacija (Izlagači: Soy Panday, Glen Fox; Filmovi: “Ye Olde Destruction”, “Indian Express”; Bendovi: Sveta Pseta, Ne tamo). Centralni događaj festivala je skejt takmičenje koje se dešava 14.septembra, vozi se kroz grad sa fokusom na dve lokacije: Trg Slavija, Savski kej (kod Zappa barke).

PROGRAM:

1. DAN

PODNE – KVAKA 22 – FOTO/VIDEO RADIONICA
Ima za cilj unapređenje stilskih i tehničkih elemenata sket fotografija i videa učesnika radionice kroz predavanja i praktični rad. Radionicu vode: Tomaš Šantl i Raul Žgomba
VEČE – DORĆOL PLATZ – SVEČANO OTVARANJE
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA – SOY PANDAY (FRA) – jedan od najistaknutijih skejtera umetnika iz ove zemlje
PROJEKCIJA FILMOVA – MAGENTA SKATEBORDS (FRA) – nezavisno udruženje skejtera koji se bave umetnošću i proizvodnjom skejt opreme

2. DAN

PODNE – KVAKA 22 – DYI RADIONICA – PREDAVANJE
Ima za cilj učenje osnova izgradnje skejt mesta (skejt spota) i sve što to obuhvata, kao i podsticanje angažovanosti u tzv. uradi sam akcijama. Radionicu vode: Boldrider crew
VEČE – DOM OMLADINE – FILMSKI PROGRAM
“YE OLDE DESTRUCTION” – THOMAS CAMPBELL (USA)
DIM SAM (CETINJSKA 15) – IZLOŽBA I PROJEKCIJA UZ PRATNJU DJ-A

3. DAN

12H – TRADICIONALNI SKUP (SAMIT) – PLATO HRAMA SVETOG SAVE – TAKMIČENJE
Tradicionalno okupljanje ispred hrama svetog Save, skejt takmičenje (pri čemu se u ocenjivanju najviše obraća pažnje na stil, brzinu i lakoću uspešno urađenog trika). Takmičenje je na ulicama i trgovima grada (Trg Slavija, Savski kej…).
VEČE – DODELA NAGRADA – CASH FOR TRICKS, BEST TRICK
KVAKA 22 – IZLOŽBA – GLEN FOX (UK)
DRUGSTORE BEOGRAD – MUZIČKI PROGRAM (PUNK BENDOVI I DJ)

4. DAN

DAN – ZVEZDARSKA ŠUMA – PIKNIK
Relaksacija i razmena utisaka u mirnom ambijentu zvedarske šume uz hranu i piće.
VEČE – ZVEZDARSKA ŠUMA – PROJEKCIJA FILMOVA – FILMSTREET (SRB)
KLUB 20/44 – SVEČANO ZATVARANJE FESTIVALA – PORT/STARBOARD

1,334 total views, 3 views today