Festival mladih talenata grada Beograda 2019

Fondacija za mlade talente grada Beograda i Udruženje Momentum, u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda, Narodnim pozorištem u Beogradu i Institutom za umetničku igru, po drugi put organizovaće Festival mladih talenata grada Beograda 20. i 21. decembra 2019. godine.

Prvi dan festivala održaće se u Kulturnom centru Beograda u Galeriji „Artget“ sa početkom u 20 časova, a publici će biti predstavljen program festivala, takmičari, kao i dosadašnji uspešni talenti Fondacije, koji su postigli vrhunske rezultate na polju umetnosti, nauke i sporta. Veče će biti upotpunjeno i koncertom mladog talenta Fondacije Miluna Šunjevarića.

Na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu drugog dana festivala održaće se zvanični takmičarski program festivala sa početkom u 20 časova. Takmičarskom delu prethodiće nastup hora Dečjeg kulturnog centra Beograda. U okviru takmičarskog dela
mladi talenti Fondacije izvodiće kompozicije na temu „Orkanski visovi – Romantizam za mlade“. Publici će se predstaviti i kompanija „Balet mladih“ Instituta za umetničku igru, koju vodi prof. Bahram M. Juldašev, a u okviru koje će nastupiti i stipendisti Fondacije. Za vreme trajanja festivala u foajeu scene „Raša Plaović“ biće izloženi radovi talentovanog Dušana Krtolice.

Fondacija za mlade talente grada Beograda je ove godine zajedno sa Institutom za umetničku igru napravila saradnju sa američkom muzičkom asocijacijom GIPAC sa sedištem u Bostonu (SAD), kojom predsedava poznata operska umetnica Vanže Žang, pa će
od ove godine festival dobiti i internacionalni karakter.

U takmičarskom delu programa drugog dana festivala, u Beogradu će po prvi put nastupiti i mladi čelista Haru Hinokava (10) iz Japana. Trenutno studira u klasi N. Curusakija, nekadašnjeg člana Orkestra Nacionalne opere Liona. Haru Hinokava se posebno zanima za muziku J.S. Baha, te se ističu njegove jedinstvene interpretacije dela ovog čuvenog kompozitora. Dobitnik je nagrade najperspektivniji talenat na festivalu „Universal Artists Festival 2019“.

Ulaz na sve programe Festivala mladih talenata grada Beograda je slobodan.

585 total views, 2 views today