Februar za najmlađe u EU Info Centru

Svake subote u februaru od 12 do 14 časova EU Info Centar organizuje kreativne radionice „Subotom za najmlađe“.

Mališani svake nedelje putuju u jednu od evropskih zemalja, gde uče o njoj i njenim umetnicima i naučnicima i od reciklažnih materijala konstruišu, vajaju, slikaju, lepe, seckaju i crtaju elemente kulturnog nasleđa specifičnog za tu zemlju.

Radionice vode iskusni akademski slikari i pedagozi.

Radionica je namenjena deci uzrasta od sedam do deset godina, i održava se svake subote, od 12 do 14 časova u EU info centru u Beogradu (Kralja Milana 7). www.euinfo.rs

Učešće je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta prijave su obavezne. Možete prijaviti najmlađe mejlom na info@euinfo.rs ili telefonom, od 10.00 do 19.00 na 011/4045-400.

8. feb. ’20. – Evropske bajke kao što su “Ivica i Marica”, “Vuk i sedam jarića” i mnoge druge, pričaju o naizgled nepremostivoj prepreci koje junaci ipak prevaziđu hrabro i odlučno. Kako se iz mračne situacije nađe rešenje će deca likovno ispitati uz pomoć posebne tehnike tuša preko pastel boja, tehnikom grebanja.

22. feb. ’20. – Festival limuna (Fête du Citron) je zanimljivi praznik u jugoistočnoj Francuskoj, koji krajem februara slavi ovo voće tako što se u gradu prave skulpture od limuna i pomorandži i organizuju razni drugi događaji. Na ovoj radionici će deca isprobati šta se sve može napraviti oponašajući ovu likovnu tehniku vajanja, u skladu sa ovogodišnjom temom.

29. feb. ’20. – 29. februar, dan koji postoji u našim kalendarima tek svake četvrte godine zaslužuje da ga svečano dočekamo i obeležimo podsećanjem na naš sunčev sistem i kretanje naše planete u njemu. Za ovaj veseli i jedinstveni dan deca će isprobati tehniku slikanja tapkanjem i kolažiranjem.

14,219 total views, 1 views today