EkoKon – likovni i foto konkurs

EkoKon – Sva lica klimatskih promena

Udruženje Ekogeneza u saradnji sa udruženjem Dete – zaštitnik planete prvi put ove godine organizuje EkoKon, multidisciplinarnu konferenciju koja mladima pruža mogućnost da sa drugima podele svoj rad, rezultate i kreativnost. Konferencija pod imenom EkoKon – Sva lica klimatskih promena koja će biti održana u novembru, za cilj ima da prikaže klimatske promene iz raznih uglova, kako kroz naučni rad tako i kroz umetnost. Na konferenciji će govoriti stručnjaci iz oblasti kao što su meteorologija, biologija, poljoprivreda, psihologija i pravo, a svoju reč će imati i predstavnici više organizacija civilnog društva čija je oblast delovanja vezana za klimatske promene.

Klimatske promene su tema koja bi trebalo da interesuje svakoga, bez obzira na delatnost kojom se bavi ili interesovanja koja neguje. U skladu sa tim, EkoKon vam pruža priliku da se uključite u proces podizanja svesti o uticaju čoveka na ubrzavanje promena klime učešćem u nekom od četiri konkursa:

Akademski konkurs, odnosno konkurs za stručne radove, namenjen je svim studentima (upisanim na fakultete i visoke škole u Republici Srbiji), kao i onima koji su diplomirali nakon 1. septembra 2019. godine.

Literarni konkurs je namenjen beogradskim srednjoškolcima, koje ovom prilikom pozivamo da nam kroz esej predstave kako oni vide klimatske promene.

Likovni i Foto-konkurs su otvoreni za sve ljubitelje slikarstva i fotografije, bez obzira na uzrast. Pokažite nam kako klimatske promene izgledaju kada ih naslikate, ili ako je fotoaparat vaše oruđe, prikažite nam kako one izgledaju kroz vaš objektiv.

Prijava za konkurse otvorena je do 30. septembra.

Detaljno o prijavama i propozicijama za pojedinačne konkurse možete pročitati na sajtu: ekokon.ekogeneza.org ili nam pišite na: info@ekogeneza.org

 

3,863 total views, 26 views today