DRUGI ILUSTROFEST

Od 25. do 29. juna na Kalemegdanu, na prostoru ispred Paviljona “Cvjeta Zuzorić” biće održan Drugi Ilustrofest – Festival ilustracije.

Na otvaranju Festivala 25. juna 2020 biće otvorena velika međunarodna izložba najboljih ilus-tracija koje će biti postavljene na velikim postamentima ispred Pavljona Cvjeta Zuzorić na Kalemegdanu i uručene nagrade najboljim autorima i radovima i to u kategorijama: ilustracija knjige, ilustracija u štampanim i on-line medijima, ilustracija u dizajnu i lični i društveno-odgovorni projekti a biće dodeljen i Gran Prix festivala najboljem autoru iz ovogodišnje selekcije za sveukupan rad.

Pored međunarodne izložbe, na Festivalu će biti održan i Bazar ilustracije gde će mladi autori dobiti priliku da potpuno besplatno izlože i prodaju svoje ilustracije kao i upotrebne predmete sa ilustracijama, sa idejom da se umetnicima pomogne da žive od svojih ideja i svoje kreativnosti.

Za sve posetioce biće organizovane besplatne radionice ilustracije za celu porodicu sa porukom da umetnost nije samo privilegija umetnika već treba da bude dostupna svima i da se dešava svakodnevno jer ideje predstavljaju valutu budućnosti.

www.ilustrofest.com

4,320 total views, 2 views today