„Dečji pozorišni karavan” u svakoj opštini u Beogradu, besplatne predstave za decu

Grad Beograd, u saradnji sa Pozorištem lutaka „Pinokio” i Pozorištancetom „Puž”, tokom marta, meseca pozorišta, organizovaće manifestaciju „Dečji pozorišni karavan” na teritoriji svih opština glavnog grada. Sve predstave biće besplatne.

„Dečji pozorišni karavan” je nova akcija Grada Beograda, Pozorišta lutaka „Pinokio” i Pozorištanceta „Puž” koja ima za cilj da deci u svim gradskim i prigradskim opštinama približi pozorišnu umetnost i igru, neguje kulturu odlaska u pozorište i tako postavi dobre temelje kulture koja mora da bude svima dostupna kao sastavni deo odrastanja i obrazovanja mladih.

– Ovo je još jedna gradska aktivnost koja se realizuje u saradnji sa našim kulturnim institucijama od značaja. Ona ima za cilj da u Beogradu, na teritoriji svake opštine, kako gradske tako i prigradske, približi deci i omladini pozorište i sve što je vezano za pozorišnu umetnost. Prvi put će žitelji Barajeva, Obrenovca i drugih prigradskih opština moći da uživaju u pravoj magiji stvaranja na sceni, da se upoznaju bliže sa kulturom i kulturnim vrednostima i to će sve biti besplatno. Cilj nam je da u narednom periodu imamo što više ovakvih akcija za decu i mlade, ali i za starije, jer je kultura nešto što nas povezuje i što čini sastavni deo našeg života – rekla je Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine Beograda.

„Pinokio” i „Puž” prvo će svoje predstave igrati u opštinama Barajevo, Obrenovac i Surčin, a planirano je da se tokom akcije obiđu i druge prigradske opštine i centri za kulturu. Akcija će se odvijati u martu, mesecu pozorišta, u kojem se obeležava i Svetski dan pozorišta i pozorišta za decu. Sve predstave će biti besplatne.

„Dečji pozorišni karavan” će na ovom bajkovitom putovanju kroz beogradske opštine pronaći put do srca svakog deteta i omogućiće svim mališanima na teritoriji grada Beograda da uživaju u najlepšim predstavama za decu.

1,775 total views, 1 views today