Dečiji međunarodni turnir u hokeju na ledu “Miodrag Šišić – Šile 2019”

U subotu 16. i nedelju 17. marta, održaće se 18. po redu tradicionalni dečiji međunarodni turnir u hokeju na ledu “Miodrag Šišić – Šile 2019”.

Ove godine učestvuje 16 klubova (29 ekipe) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije, a preko 400 dečaka i devojčica, družiće se, smejaće se i naravno igrati najbržu kolektivnu igru na svetu u ledenoj dvorani hale Pionir.

Turnir počinje u subotu 16. marta u 8 časova, a ceremonija otvaranja sportske manifestacije zakazana je za 12 časova. Prvi takmičarski dan završava se u 19 časova.Turnir se završava u nedelju defileom svih učesnika turnira i dodelom medalja i poklona koja je na programu od 15:50 časova.

U decenijama koje su za nama, istoriju kluba su pisali mnogi veliki igrači, ali se jedan od njih izdvajao po jedinstvenom spoju velike hokejaške veštine, ljudskih kvaliteta i posvećenosti ovom prelepom sportu – Miodrag Šišić – Šile. U znak sećanja i poštovanja, kao i u želji da taj jedinstven sportski duh prenese na nove generacije mladih igrača, SKHL Crvena zvezda je ustanovila tradicionalni memorijalni turnir koji nosi ime Miodraga Šišića, a na kome nastupaju najmlađi takmičari uzrasta do osam i deset godina.

Na turniru biće odigrano ukupno 135 utakmica u dva dana. Biće održano takmičenje u veštini brzog klizanja a najspretnijim i najbržim takmičarima, dodeljivaće se posebne nagrade.

Četvtrtu godinu za redom učestvuju i devojčice (njih čak 22) se ravnopravno bore sa dečacima u hokeju na ledu braneći boje tima “Serbian girls”.

Pozivamo sve male sugrađane da sa svojim roditeljima posete ledenu dvoranu Hale Pionir, i budu deo vesele i pozitivne atmosfere koju organizuje hokejaški klub Crvena zvezda i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

1,255 total views, 2 views today