»Dana devojaka u IKT-u« kreiraj igricu i osvoji super nagrade

Povodom obeležavanja Međunarodnog »Dana devojaka u IKT-u« kreiraj igricu i osvoji super nagrade.

Ako voliš matematiku i prirodne nauke, ako si kreativna, uživaš da učiš i da se takmičiš, prijavi svoj tim za Hack#teen za devojčice od 11 do 14 godina. Hakaton će se održati u Nordeus habu a proglašenje pobednica će biti u Palati Srbije 21⁠—23.4.2020.

Na listi zanimanja budućnosti, na vodećim i najplaćenijim poslovima nalazimo stručnjake iz IT oblasti. Bez obzira na ovu činjenicu, od ukupnog broja IT stručnjaka u Srbiji, samo 19% čine žene.

Istraživanja pokazuju da sve veći broj devojčica uzrasta 11,5 godina izražava interesovanje za oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike. Međutim, već do 15. godine taj entuzijazam opada. Kao glavni razlozi zbog kojih devojčice odustaju od STEM nauka navode se manjak kreativnosti i nepostojanje adekvatnih ženskih uzora.

Zato je važno da devojčice uzrasta 11 do 15 godina dobiju priliku da se upoznaju uspešnim ženama koje će na kreativan način kroz mentorstvo voditi timove u kreativnom procesu osmišljavanja koncepta igrice koja za cilj ima promovisanje znanja, sa ciljem da i one budu aktivni učesnici i podjednako zastupljene u kreiranju digitalne budućnosti, za sebe i za svoje porodice.

Uslovi učešća i prijava na KLIKOM NA OVAJ LINK.

 

280 total views, 1 views today