Dan visokih tehnologija – Besplatne radionice

  – Dan visokih tehnologija – 12.02.2017.

 

MALA ŠKOLA ELEKTRONIKE, ROBOTIKE & PROGRAMIRANJA organizuje besplatne radionice koje su namenjene osnovcima i srednjoškolcima, a održaće se 12. februara u sledećim terminima i na sledećim lokacijama:
Mesto održavanja: DKC Majdan, Kozjačka 3-5, Senjak, Beograd
10:00 – 11:00 // Radionica: Programiraj! (10 – 15 godina)
11:00 – 12:00 // Radionica: Moj prvi laptop (6 – 7 godina)
12:00 – 13:00 // Radionica: 3D kreator (12 – 18 godina)

16:00 – 17:00 // Radionica: Robo-stvorovi (8 – 12 godina)

17:00 – 19:00 // Radionica: Line follower Robot (12 – 18 godina)

Mesto održavanja: KSC Pinki, Gradski park 2, Zemun, Beograd
10:00 – 11:00 // Radionica: Robo-stvorovi (8 – 12 godina)

11:00 – 13:00 // Radionica: Line follower Robot (12 – 18 godina)

16:00 – 17:00 // Radionica: Programiraj! (10 – 15 godina)
17:00 – 18:00 // Radionica: 3D kreator (12 – 18 godina)

Mlađi osnovci će, uz uputstva i sugestije instruktora, naučiti kako da naprave svog prvog robota ili će naučiti prve korake u programiranju, stariji osnovci i srednjoškolci će se zabaviti praveći autonomnog robota ili kreirajući trodimenzionalne likove, predele i naprave dok će predškolci uživati sastavljajući svoj prvi laptop.
Osnovna ideja ovog programa je podsticanje logičkog razmišljanja, i promovisanje nauke, tehnike i elektronike na edukativan i zanimljiv način. Znanje koje steknu pomoćiće deci da izađu iz „šablona“ i da upotrebe maštu kako bi od stvari koje su im na raspolaganju stvorili zanimljive igračke po svojoj želji.
Sav pribor i materijal je obezbeđen, a obavezno je prijaviti učešće zbog ograničenog kapaciteta radionice. Prijavu možete izvršiti putem elektronskog formulara na internet adresi: www.malaskolaelektronike.com/radionice.html.

 

 

Opis radionica:

 

Robo-stvorovi

(8 – 12 godina)

Osnovci će naučiti kako da naprave mehanička bića – robote koji će moći da se samostalno kreću uz pomoć baterija i motora. Pored mehaničkog dela i elektronike osnovci će imati prilike i da dizajniraju izgled svojih robota i naprave ih baš po svojoj želji.

 

Line follower robot

(12 – 18 godina)

Radionica robotike za starije osnovce i srednjoškolce koji žele da nauče nešto više u ovoj oblasti. Učesnici će naučiti kako da koriste mikrokontrolere, senzore, elektronske komponente, motore, reduktore i sve drugo što je potrebno kako bi jedan ovakav robot proradio. Predznanje nije potrebno ali je potrebno da svi koji se prijave imaju veliku želju i posvećenost kako bi na radionici stekli znanja iz ove oblasti.

 

3D kreator

(12 – 18 godina)

“Oživite” uz pomoć računara sve što vas fascinira: likove i bića iz igrica i filmova, futurističke automobile, letilice, mašine, građevine predele…

Učesnici radionice će se kroz praktične primere oprobati u kompijuterskom 3D modelovanju.

3D modelovanje je stvaranje trodimenzionalnih objekata uz pomoć kompijuterskog programa.

Za izradu modela koristiće se program Blender, jedan od najkorišćenijih programa za ovu namenu. Pored modelovanja trodimenzionalnih likova Blender omogućava da uz pomoć kompijuterske animacije “oživite” modele koje ste prethodno kreirali kako bi ih kasnije koristili za pravljenje filmova ili igrica.

 

Programiraj!

(10 – 15 godina)

Sajtovi, igrice, aplikacije… bez programiranja ništa od ovoga ne bi postojalo. Naši predavači će pomoći svim zainteresovanim osnovcima da otkucaju svoje prve linije koda i na taj način uđu u svet programiranja. S obzirom na to da je programiranje zanimanje sadašnjosti i budućnosti  s jedne strane, a da sa druge strane razvija logičko mišljenje kod dece, preporučujemo osnovcima da dođu na ovu radionicu i odškrinu vrata ovog čarobnog sveta budućnosti.

 

Moj prvi laptop

(6 – 7 godina)

Ova radionica namenjena je najmladjim fanovima tehnike i računara. Na početku radionice dobiće materijal za rad (kartonske i papirne delove: memoriju, hard disk, procesor, kućište lap top računara….). Tokom radionice, uz pomoć instruktora, sastaviće svoj prvi lap top računar i naučiti ponešto o nejgovim glavnim delovima.

 

 

Telefon: +381 61 2648 616

E – mail: skolaelektronike@gmail.com

www.malaskolaelektronike.com

 

3,937 total views, 1 views today