Code Week Božidarac

Božidarac u okviru evropske nedelje kodiranja u saradnji sa svojim predavačima i partnerima organizuje besplatne radionice za decu tokom trajanja nedelje kodiranja.
Evropska nedelja kodiranja je grassroots pokret koji slavi kreativnost, rešavanje problema i saradnju kroz programiranje i druge tehnološke aktivnosti. Ideja je učiniti programiranje vidljivijim, pokazati mladima, odraslima i starijim osobama kako oživeti ideje kodom, demistifikovati te veštine i motivisati ljude da nauče kodiranje.

Naziv radionice: Sajt za dan!
Datum i vreme: Subota 19.10. – Dva termina: od 10 do 12 časova || od 13 do 15 časova

Opis: Oduvek ste hteli da napravite sajt ali niste znali kako? Sa nama možete napraviti ceo sajt za samo jedan dan. Dođite u Božidarac i pokazaćemo vam! Naučićemo vas da napravite menije, odaberete slike, postavite stranice i dodate linkove ka društvenim mrežama, a na kraju radionice imaćete svoj sajt koji će istog dana biti na internetu.
Namenjeno svima

Naziv radionice: Programiraj uz Minecraft
Datum i vreme: Subota 19.10. od 12 do 13 časova
Opis: Osnovci će na ovoj radionici imati priliku da zajedno sa iskusnim predavačem vode Stiva kroz svet blokova, beže od Kripera, iskopavaju dijamante, grade kuće, dobro se zabave i nauče ponešto o programiranju.
Naoštrite svoje pijuke i dođite na programersku avanturu!
Namenjeno deci od 10-14 godina

Naziv radionice: Programiraj uz Frozen
Datum i vreme: Subota 19.10. od 13 do 14 časova
Opis: Osnovci će na ovoj radionici imati priliku da zajedno sa iskusnim predavačem vode Anu i Elsu kroz ledeno kraljevstvo, crtaju po ledu geometrijske figure, dobro se zabave i nauče ponešto o programiranju.
Namenjeno deci od 10-14 godina.

Naziv radionice: 3D štampa i dizajn
Datum i vreme: Subota 19.10. od 15 do 16:30 časova

Opis: Ukoliko imaš od 15 do 19 godina pozivamo te da se prijaviš radionicu 3D štampa i dizajn. Ideja je da prikažemo 3D štampu i mogućnosti koja nova forma pruža. Radionica daje kratak pregled načina na koji 3D štampa radi, koje tehnologije se trenutno koriste i koji materijali. Uvode se 3D prototipi, a uče se i osnovni aspekti 3D projektovanja i dizajna. Na kraju, proizvod se kreira putem 3D štampe. Jedno od pitanja o kojima ćemo govoriti je i kako 3D štampanje menja procese dizajna i kako utiče na svet.

Link za prijavu.

Broj mesta je ograničen. Potvrdu i tačno vreme radionice ćete dobiti putem i-mejla ili telefonskog poziva od strane Božidarca.

Ovogodišnji Code Week Božidarac podržavaju: Klaster In i Centar za promociju i podršku mladih, a uz podršku Prijatelja dece Srbije, Male škole elektronike, KZM Vračar, grada Beograda.

5,994 total views, 4 views today