Besplatne radionice Klikeranje i Razmrdajmo vijuge

Mensa Srbije organizuje dve besplatene radionice ove nedelje. Prijave su obavezne.

Besplatna radionica Mense deci Klikeranje – igramo se pametnim igračkama i razvijamo mozak za decu od 7 do 10 godina, koju realizuje UčenIQ i KlIQer shop povodom Nedelje svesti o mozgu u prostorijama Mense Srbije u Domu omladine, Makedonska 22 treći sprat, u Beogradu u četvrtak 14.mart 2019.god od 17:30 do 19 časova,. PRIJAVE OBAVEZNE!
Deca će na radionici imati prilike da isprobaju igre ,,pametnim igračkama“. Posebna pažnja će biti posvećena igri ,,Jezička slagalica“ čiji autor će i voditi radionicu.

– Pametne igračke mogu povećati stepen inteligencije za 7-15 procenata
– Deca koja se igraju pametnim igračkama postižu bolji uspeh u školi
– Igranje trodimenzionalnim slagalicama povećava prostornu inteligenciju
– Mozgalice i slagalice koje mogu da se reše na više različitih načina povećavaju logičku inteligenciju
– Pametna lopta jedna je od retkih igračaka za sve uzraste koja razvija motoriku, fokusiranje, prostornu i logičku inteligenciju

Desetinama istraživanja u poslednjih dvadeset godina naučno je potvrđeno da igre koje podstiču moždanu aktivnost, povećanje pažnje i koncentracije te zahtevaju rešavanje problema, mogu povećati stepen inteligencije za 7 – 15 procenata. Pored toga ,,pametne igračke“ podstiču razvoj motorike, kreativnosti, logičkih i kognitivnih sposobnosti kod dece i odraslih. Određene društvene igre podstiču socijalnu interakciju, sposobnost strateškog planiranja, povećavaju koeficijent inteligencije, razvijaju verbalnu i neverbalnu komunikaciju i emocionalnu inteligenciju.
Autori i realizator radionice :
Klea Kolarić, vlasnica KlIQer shop prodavnice pametnih igračaka i autor igre Jezička slagalica
Tanja Olear Gojić i Mirjana Tišma, članovi SIGa UčenIQ u okviru Mense Srbije.
Pijave OBAVEZNE na linku:
https://www.mensa.rs/sr/forme/160/?fbclid=IwAR20IUehXrlFrfVdeN7u_I6L-A21q41RaqbpFrYBmq9qO_ft5_1FAA7eUPM

ili putem sms-a na 0691974128

Besplatna radionica Mense deci Razmrdajmo vijuge- Kreativna matematika za decu od 7 do 10 godina, koju realizuje UčenIQ i Kreativni učitelji povodom Nedelje svesti o mozgu u prostorijama Mense Srbije, Makedonska 22 (Dom omladine 3. sprat), u Beogradu 15.03. 0d 17.30h. PRIJAVE OBAVEZNE!
Deca će na radionici imati prilike da isprobaju igre kartama Kreativna matematika koje su proglašene za najbolju igračku 2018. godine. Karte su specifične što u špilu imaju brojeve prve stotine , a u igrama ovim kartama možete koristiti sve računske operacije. Postoji čitav niz igara koje mogu da se igraju ovim kartama. Karte su prihvaćene i kao nastavno sredstvo, a takođe kao pametna igračka dobile su i podršku Mense Srbije.
Autor i realizator radionice.
Momčilo Stepanović, profesor razredne nastave, samostalni pedagoški savetnik, osnivač i predsednik UO udruženja Kreativni učitelji, suosnivač SIG-a za razvoj učenja i pamćenja pri Mensi Srbije, autor i realizator programa,,Kreativna školica uspeha“ i autor karti Kreativna matematika.
Pijave OBAVEZNE na linku:
https://www.mensa.rs/sr/forme/160/?fbclid=IwAR20IUehXrlFrfVdeN7u_I6L-A21q41RaqbpFrYBmq9qO_ft5_1FAA7eUPM

ili putem sms-a na 0691974128

1,897 total views, 2 views today